Články na téma reality a nemovitosti, strana 2

Jak na přepis elektřiny v novém pronájmu či koupené nemovitosti? Dodavatel vám rád pomůže

Přestěhovali jste se právě do nového pronájmu nebo jste si koupili nemovitost a potřebujete na sebe přepsat elektřinu? Nejedná se o nijak složitý proces a k jeho úspěšnému dokončení potřebujete jen pár dokumentů a toho správného dodavatele elektřiny.

Je vhodná doba pro nákup nemovitosti?

Přinášíme článek od realitního experta Michala Školy, ve kterém podrobně rozebírá, zda je aktuálně výhodné pořídit si nemovitost pro bydlení, pro rekreaci nebo jako investici. Přečtěte si jeho poznatky a zjistěte, jestli už se vyplatí investovat peníze do nemovitostí.

Zveme vás na konferenci o realitních trendech

V záplavě seminářů, kurzů a kongresů si nenechejte ujít příležitost se zúčastnit Konference „Realitní trendy u nás a v zahraničí.“ Akci pořádá nejen pro své členy Asociace realitních kanceláří ČR ve středu 21. června v Praze.

Plánujete koupi bytu a milujete grilování? Vyhlédněte si správný balkon!

Grilování na balkoně už dávno není nemožné. Bezkouřové grily umožní přípravu lahůdek na klasickém dřevěném uhlí tak, abychom své sousedy v bytovém domě neobtěžovali kouřem. Lákavou vůni připravovaných lahůdek sice neodstraníte, ale to platí i pro jejich přípravu v kuchyni, třeba v troubě. Přesto by se balkon měl stát důležitým kritériem při výběru bytu právě pro ty zájemce o koupi, kdo předem vědí, že budou častěji grilovat.

Jak prověřit potenciálního nájemníka?

Pronájem nemovitosti je skvělým zdrojem pasivního příjmu, ale najít spolehlivého nájemníka může být obtížné. Realitní samoobsluha ve spolupráci s nebankovním registrem přichází s inovativní službou lustrace nájemníka, která minimalizuje riziko při výběru nových obyvatel vaší nemovitosti.

Americká hypotéka: Dosáhnete s ní na vlastní bydlení?

Kdo by nechtěl bydlet ve vlastním? Většina lidí. Bohužel koupě nemovitosti rozhodně není levná záležitost a našetřit si na ni zvládne málokdo. Obvyklou pomocí může být hypotéka nebo úvěr ze stavebního spoření. Co když ale potřebujete peníze využít i jinak, než jen na pořízení nového domova? Tento problém řeší americká hypotéka. Znáte ji?

Jak vybrat realitní kancelář v roce 2023

Ptáte se, jak vybrat takovou realitní kancelář, která prodá vaši nemovitost rychle, za dobrou cenu a ještě vám poskytne vynikající poprodejní servis? Máme pro vás několik tipů.

Chcete zvednout cenu panelákového bytu? Dejte sbohem umakartové koupelně!

Plánujete prodat svůj byt? Pokud nechcete prodávat pod cenou a ani na zájemce čekat příliš dlouho, měli byste zajistit, aby nemovitost vynikala nad konkurencí. Jednou z efektivních cest, jak toho dosáhnout, je přestavba staré umakartové koupelny – pokud ji v bytě stále ještě máte. Když vybudujete zděné jádro a místnost moderně a prakticky zařídíte, snadno přilákáte seriózní zájemce.

Jak stanovit cenu nemovitosti. Víte, jak určit cenu svého domu či bytu?

Víte, jakou cenu má vaše nemovitost? Víte, jak cenu nemovitosti zjistit a jak ji stanovit správně? Přečtěte si, jaké metody se používají a jakou zvolit při prodeji svého domu nebo bytu.

Půjdou ceny rekreačních chat letos dolů? Máme několik náznaků, že ano

Od podzimu se inzertní portály pro prodej nemovitostí plní rekreačními objekty. Čísla mluví sama za sebe - nabídka se během posledního roku zdvojnásobila a prozatím situace nenaznačuje tomu, že by měla v průběhu letošního roku klesat. Klesat proto mohou ceny chat a chalup. Proč je tomu tak?

Pozvánka na hybridní konferenci REAL ESTATE MARKET: Města, budovy a energie

Remspace a Centrum pasivního domu pro Vás připravili 1. ročník odborné konference o udržitelném rozvoji měst, perspektivách výstavby, nových přístupech, materiálech a technologiích.

Povinné soláry na střechách, rekonstrukce a zateplování, šílenství EU graduje

Poslanci Evropského parlamentu dnes schválili zásadní změny týkající se budov. Majitelé domů a bytů budou muset do deseti let výrazně snížit jejich energetickou náročnost. Budovy by proto měly být řazeny do kategorií A až G a jednotlivé státy EU si musí určit takové plány, aby dosáhly “evropských cílů.“ Jaké jsou? A proč bychom měli spíše hovořit o domech na skleněných nohách?

Koupě starší nemovitosti: Realitní advokátka radí, na co si dát pozor

V čem je koupě starší nemovitosti specifická? Ve spolupráci se zkušenou realitní advokátkou jsme pro vás připravili přehled největších rizik a návod, jak si s nimi poradit. Víte, jak mohou převod nemovitosti zkomplikovat faktické a právní vady, absence příjezdové cesty nebo dluhy prodávajícího?

Zapomenuté nemovitosti propadnou na konci roku státu. Ověřte si, zda nejste vlastníky

Dohromady cca 150 tisíc pozemků a nemovitostí v ČR stále nemá jasného majitele. Stát se sice snaží tyto vlastníky dohledat, konkrétně prostřednictvím Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, ale do konce roku není v silách úřadu vše stihnout. Proto opakovaně vyzývá občany naší země, aby si na webových stránkách úřadu zkontrolovali, zda jim některý z pozemků, jehož vlastník není znám či je nedostatečně identifikovaný, nepatří.

Podílové spoluvlastnictví versus ideální polovina. Jaký je mezi nimi rozdíl?

Vlastnictví nemovitosti více lidmi může být kolikrát komplikované. Jaký je však rozdíl mezi podílovým spoluvlastnictvím a tzv. ideální polovinou, jaká varianta je lepší a zejména, jak z toho ven, pokud vás už unavují neustálé spory ohledně správy a dalšího osudu společně vlastněné nemovitosti?

Konec chatařů a chalupářů v Čechách? Kdepak, ale korekce lockdownového boomu se dala čekat

Ještě po celý rok 2021 se psalo v médiích o boomu chataření a chalupaření kvůli lockdownu. Chaty a chalupy šly doslova na dračku, zájem rekordně stoupl. A nyní? Kdo může, zase své chaty a chalupy začíná prodávat.

Jak uspořit a využít energii ze střechy poradí únorové veletrhy Střechy Praha a Solar Praha

Veletrh Střechy Praha, který proběhne v termínu 9.–11. 2. 2023 na výstavišti v Praze Letňanech, je nejvýznamnější oborovou událostí. Spolu se souběžnými veletrhy Solar Praha, Řemeslo Praha a Festivalem dřeva a nářadí nabídne kompletní přehled materiálů a trendů ve výstavbě střech a v úsporách energií. Produktové novinky představí přes 130 výrobců a dodavatelů z oboru.

Výměnou oken ušetříte až 30 % nákladů na vytápění, ale i více

Také výměna oken pomůže ušetřit za energie, ostatně při zateplování budov jsou výměny oken a balkónových, ale i vchodových dveří prvním krokem stavebních úprav. Ale již jen samotná výměna oken pomůže, jelikož starými okny uniká z celého opláštění budov tepla nejvíce.

Společné jmění manželů a prodej nemovitosti. Jde prodat či koupit bez vědomí manželky či manžela?

Katastr při zápisu nezkoumá, zda spadala předmětná nemovitost do SJM či nikoliv. Co se bude dít, pokud manžel nic neřekne manželce a nemovitost koupí či prodá? Může se manželka dovolat spravedlnosti?

Co má obsahovat nájemní smlouva a jaké jsou povinnosti pronajímatele i nájemce?

Ačkoliv počet Čechů žijících „ve vlastním“ přesahuje v rámci EU průměr, přes 20 % obyvatel bydlí v nájmu. Vzhledem k cenám nemovitostí, které vystřelily strmě vzhůru, se dá navíc u tohoto typu bydlení očekávat nárůst. Ať už si chcete byt či jiné prostory pronajmout, nebo je naopak budete nabízet, nejspíš vás nemine setkání s nájemní smlouvou. Co by měla obsahovat a nač si dát pozor? A jaké jsou povinnosti nájemce i pronajímatele?

TOPlist