Články na téma reality a nemovitosti, strana 12

FOR ARCH 2018 nastíní dění v oblasti stavebnictví

Mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH 2018 nabídne ve dnech 18. až 22. září příležitosti k získání nejaktuálnějších poznatků ze stavební praxe. FOR ARCH 2018 prostě nastíní dění v oblasti stavebnictví: časté chyby, nové předpisy i důraz na kvalitu!

Podzim s FOR DECOR & HOME ukáže, jak budou vypadat Vánoce 2018

Unikátní specializovaná akce v Česku FOR DECOR & HOME přinese nejen trendy v oboru, ale také široký sortiment dekorací a dárků prezentovaný výrobci, velkoobchody, exkluzivními dovozci i rodinnými manufakturami.

Hypotéka bez vybrané nemovitosti? Jde to!

Dobrá lokalita, funkční dispozice, fajn cena… když už konečně najdete byt či dům podle vlastních představ, musíte mít kliku a být ideálně první zájemce s “penězi v obálce”.

ČNB zpřísnila svá doporučení. Získat úvěr bude těžší!

Od 1. října letošního roku bude kromě limitů LTV (poměr zástavní hodnoty nemovitosti vůči výši úvěru) sledovat i dodržování limitů pro posuzování zadluženosti žadatelů o úvěr.

Cestu za komfortem nastíní FOR ARCH 2018

Pod heslem Cesta za komfortem se bude ubírat jeden z tematických dnů mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH 2018, který se koná v termínu 18. až 22. září v areálu PVA EXPO PRAHA.

Vysněný domov? Ten chytrý a bezpečný!

Abyste se mohli cítit ve svém domově co nejkomfortněji, musí nabízet především dvě vlastnosti: být chytrý a bezpečný. Protože právě bezpečný domov je jedním z nejdůležitějších aspektů spokojeného života.

Dostupnost bydlení je nejhorší za posledních 9 let

Příjmy českých domácností loni vzrostly téměř o 4 procenta. Přesto dosáhnout na vlastní bydlení je čím dál těžší. Čím to?

Inteligentní dům? To je úspora i komfort.

Největší tuzemský stavební veletrh FOR ARCH se koná po létě, kdy si budeme opět zvykat, že světla ubývá a dny se krátí. I proto se zde bude konat několik akcí zaměřených osvětlení.

Co všechno ovlivňuje ceny bytů? Neuvěříte...

Běžná cena za jediný metr čtvereční vlastního bydlení je dnes až 60 000 korun neboli dva průměrné platy. Co všechno se v této sumě skrývá?

FOR PASIV 2019 bude největší a nejkomplexnější veletrh svého druhu

Sedmý ročník veletrhu FOR PASIV zaměřeného na nízkoenergetické, pasivní a nulové budovy se stane ve dnech 7.–9. února 2019 největším svého druhu v Česku.

FOR ARCH 2018 se připravuje na průmyslovou revoluci 4.0

Revoluce číslo čtyři se blíží. Oblast stavebnictví bude jednou z těch, kterých se digitalizace dotkne nejvíc. A právě toto téma bude vlajkovou lodí mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH 2018.

Zdražování hypoték navzdory poklesu ceny peněz nekončí

Sazby na mezibankovním trhu začaly na začátku února klesat. V cenách hypoték se však tento trend zatím nepromítl. Ba naopak, nabídkové sazby v průběhu února dál rostly.

FOR HABITAT přináší inspiraci pro vaše bydlení

25 let inspirace pro Vaše bydlení, přináší veletrh FOR HABITAT, který proběhne v rámci souběhu jarních veletrhů bydlení, designu a zahrad v PVA EXPO PRAHA v Letňanech, od 22. do 25. března 2018.

Jak si vybrat zahradní stroje a nářadí

S předními dodavateli zahradní techniky o tom, jaké zvolit stroje a nářadí do zahrady pro efektivní práci.

Bydlení v Praze: bude líp?

V Praze chybí na 1 500 bytů a bohužel ani další čísla Pražanům nehrají do karet. Průměrná cena bytu meziročně roste a aktuálně je na 60 000 korunách za metr čtvereční. A aby toho nebylo málo, v Praze by se mělo do roku 2050 objevit až 430 000 nových obyvatel.

Témata pro technologické fórum na FOR ARCHu krystalizují během celého roku

Technologické fórum bude i letos zaměřeno na investice a technologie, přičemž právě loni se konal první ročník.

25 let inspirace pro vaše bydlení přináší veletrh FOR HABITAT

Již neuvěřitelné čtvrtstoletí se scházejí špičky z oboru stavebnictví, architektury, designu, nábytku a dalších odvětví pod jednou střechou a jaro co jaro prezentují novinky i trendy.

Dlouhodobě nejlepší investicí je nemovitost

Ať už pečlivě vybíráte své vlastní bydlení na dlouhá léta, nebo hodláte nemovitost využít jako investici, nezapomeňte si do kalendáře poznamenat termín 22. až 25. března.

Jaká povolení budete potřebovat při rekonstrukci bytu?

Téměř každý, kdo začíná s rekonstrukcí bytu, se ptá, jaká povolení bude potřebovat. V následujícím článku vám prozradíme, na jaké legislativní předpisy a požadavky si dát pozor.

V bydlení štěstí přeje rozhodným

Pořízení nového bydlení je emočně, časově, finančně a administrativně náročné období. Koupě bytu či domu je velká investice a člověk by za několik milionů nerad šlápl vedle.

TOPlist