Střechy Praha 2021 v tradičním termínu

17. 9. 2020 | redakce

23. ročník veletrhu STŘECHY PRAHA proběhne společně s veletrhy SOLAR PRAHA a ŘEMESLO PRAHA v tradičním termínu na začátku února, konkrétně ve dnech 4. až 6. 2. 2021 na výstavišti v Praze Letňanech.

Jedná se o největší akci v oboru střech v České republice a střední Evropě s tradiční účastí nejvýznamnějších výrobců a dodavatelů, která klade důraz na technologické novinky a nová systémová řešení.

Nová zvýrazněná témata

Veletrh každoročně reaguje na aktuální dění na stavebním trhu, v legislativě i ve společnosti. Jedním z nových nařízení bude například povinnost u všech novostaveb zadržovat dešťovou vodu nebo umožnit její zasakování. Jedním ze zvýrazněných témat pro rok 2021 proto bude zadržování dešťové vody a s nim související i zelené střechy. 

Dešťová voda a její zadržování s podporou státu i veletrhu

Ochrana vody a hledání nových vodních zdrojů se týká každého z nás. Jedním z efektivních řešení jsou vsakovací boxy. Dalším řešením, které navíc umožní zadržet dešťovou vodu pro budoucí použití, jsou podzemní nebo nadzemní nádrže. Vystavována budou i mnohá další řešení a návštěvníci mohou využít poradenské centrum, včetně rad a doporučení pro získání dotace na využití srážkové a odpadní vody v domácnosti i na zahradě.

Střechy Praha
Střechy Praha

Zelené střechy

Voda úzce souvisí s dalším zvýrazněným tématem, kterým jsou zelené střechy. Vystavovatelé představí řešení pro realizace zelených střech a fasád a nabídnou tak nové možnosti pro vytvoření příjemného prostředí k trávení volného času, k odpočinku, ale především ke zlepšení životního prostředí. Vegetačním střechám se bude věnovat i Fórum střešních konstrukcí, pořádané komorou ČKAIT.

Stínicí technika

Dalším aktuálním tématem bude ochrana interiéru před přehříváním od slunce. Jedním z účinných a dostupných řešení je stínicí technika. Veletrh představí pestrou paletu vnitřních i venkovních rolet všech výrobců střešních oken, chybět nebudou markýzy a pergoly pro terasy, které jako provozní střechy patří též do náplně veletrhu. 

Digitalizace řemesel

Pokračuje vloni nastartovaný projekt z oblasti digitalizace výroby a řemesel. Veletrh představí zajímavé technologie z oblasti zaměřování a 3D modelování střech, řešení pro detekci zatékání střech a mnohé další aplikace. Doplní je různé stavební softwary a také špičkové digitalizované nástroje a nářadí. Většina z nich bude prezentována v rámci Festivalu dřeva a nářadí, který je již potřetí nedílnou součástí veletrhu. 

Pestrý program

Krom komplexního průřezu střešními materiály nabídne veletrh rozsáhlý program s množstvím přednášek, poutavých ukázek řemesel a atraktivních soutěží. Odborníci v nezávislých poradenských centrech poskytnou rady a doporučení ze všech oblastí výstavby, legislativy a využití dotačních programů.

Získejte nové zákazníky na veletrhu vysoce hodnoceném odborníky i vystavovateli.

Uzávěrka přihlášek k účasti za výhodnější cenu výstavní plochy je 30. 9. 2020.

Více na www.strechy-praha.cz

Střechy Praha s.r.o.

Střechy Praha s.r.o.
Durychova 101/66, 14200 Praha
Tel: +420 606 635 230

Další články

Zrekonstruovanou historickou tvrz v Nových Královicích si poprvé mohla prohlédnout veřejnost

Ambiciózní developerský projekt Nové Královice na kraji Prahy, který si dal za cíl zachránit historicky cenou kulturní památku a zároveň vytvořit přirozeně navazující rezidenční bydlení úspěšně pokračuje. Tento víkend si za účasti zástupců obce, investora i developera mohla tvrz prohlédnout poprvé také veřejnost.

Při výběru materiálu pro chaty u jezera Katlov byl Ytong jasnou volbou

Hledáte klidné místo poblíž vody s možností odpočinku, výletů do okolí či rybolovu a nechcete dělat kompromisy v ubytování? Tak právě pro vás jsou určené nové rodinné chaty u jezera Katlov, které proslavil u nás i ve světě známý rybář Jakub Vágner, tvář nového areálu Katlov Homes. Majitelkou a manažerkou areálu je jeho sestra Tereza Aster Vágnerová. Ona a její manžel Ing. arch. Petr Aster si pro hrubou stavbu nových chat vybrali pórobeton Ytong.

Vyplatí se nyní nákup hotelu nebo penzionu?

Lákala vás vždy představa, že budete podnikat v hotelnictví? V následujícím článku vám přiblížíme, zda se nyní vyplatí nákup hotelu nebo penzionu a proč je tak důležité jeho vybavení.

Villa Central v Janských Lázních nabízí komfort přímo u lanovky

V Janských Lázních vzniká luxusní horský apartmánový komplex Villa Central. Naprosto výjimečný je objekt z hlediska lokality. Nachází se jen třicet metrů od kabinkové lanovky skiresortu Černá hora.

Jak vyřešit spoluvlastnictví zděděné nemovitosti?

Zdědili jste spoluvlastnický podíl na nemovitosti a chtěli byste se ho zbavit? To může být celkem oříšek, zejména pokud se neshodnete se všemi spoluvlastníky. V takovém případě existuje několik možností, jak postupovat, které zde přiblížíme.

Jak prověřit potenciálního nájemníka?

Pronájem nemovitosti je skvělým zdrojem pasivního příjmu, ale najít spolehlivého nájemníka může být obtížné. Realitní samoobsluha ve spolupráci s nebankovním registrem přichází s inovativní službou lustrace nájemníka, která minimalizuje riziko při výběru nových obyvatel vaší nemovitosti.

TOPlist