Modulární zázemí pro sportovce vzniklo v rekordním čase

2. 9. 2016 | redakce

Vzpomínáte na šatny a zázemí pro sportovce, které využívaly sportovní kluby ještě před několika málo lety? Většinou to byly nepohodlné a staré stavební buňky, které se vlastně staly provizorním řešením na dlouhá léta. O komfortu, natož vzhledu se nedalo mluvit. A jejich přijatelná varianta? Tehdy pouze klasické zděné stavby.

Dnes už je to jinak. Slyšeli jste o modulárních stavbách? Ne, nejsou to buňky připomínající kontejner. Naopak. Modulární stavbu od té klasické často na první pohled ani nerozeznáte. Tak jaké jsou tedy jejich výhody? Spojují rychlost a dostupnost výstavby i reprezentativní vzhled. A umí to samé, co klasická „mokrá“ stavba. Pojďte se s námi podívat na pár míst, kde se modulární řešení osvědčilo.

Extrémně rychlé modulární šatny pro fotbalový klub

14 dní. Věděli jste, že i za tak krátkou dobu vyrostou plnohodnotné šatny se vším, co k nim patří? Právě takové najdete ve švýcarském Grenchenu. Tyhle šatny jsou důkazem, že i fasáda ze standardního vlnitého plechu může v kombinaci s výraznou barvou vypadat moderně a čistě.
Právě v rychlosti realizace projektů spočívá jedna z největších výhod modulárního řešení. A jak je možné, že šatny o rozloze 150 m2 byly do posledního detailu hotové za tak krátkou dobu? Poděkovat můžeme postupu výroby. Přípravné práce totiž proběhnou před tím, než se jednotlivé části například právě šaten dovezou na parcelu. Tam se osazují už hotové, a moduly se tak na místě „pouze“ složí

Okna s venkovními roletami, vchod krytý markýzou, terasa. Není nic, co by modulární stavby oproti těm „mokrým“ nedokázaly zvládnout.
Okna s venkovními roletami, vchod krytý markýzou, terasa. Není nic, co by modulární stavby oproti těm „mokrým“ nedokázaly zvládnout.

Elegantní zázemí pro golfisty: K nerozeznání od klasické stavby

Modulární stavby ale nemusí plnit pouze funkci šaten. Dokážou splnit i náročnější přání. Kromě těch standardních (jakými je například sociální zařízení nebo kuchyň) jde také o vnější podobu modulů. Kromě standardního vzhledu existuje široká škála dalších možností. Dřevěná fasáda, omítka, prosklení, alubocon kazety nebo třeba plastové lamely. 
Golf club Pegas Lozorno vsadil na dřevěnou fasádu, která společně s francouzskými okny s elektricky ovládanými roletami působí luxusně a elegantně. Navíc velká prosklená plocha prosvětluje prostorné místnosti. Pomyslnou třešničku na dortu pak představuje terasa stvořená k příjemnému posezení, která zdobí bezprostřední okolí modulárního klubu.

Výrazné barvy modulům sluší. V kombinaci s vlnitou plechovou fasádou působí šatny nápaditě a neotřele.
Výrazné barvy modulům sluší. V kombinaci s vlnitou plechovou fasádou působí šatny nápaditě a neotřele.

Po poslední jamce odpočinek u plápolajícího ohně

Pokud jste si mysleli, že krbová kamna a moduly nejdou dohromady, vyvedeme vás z omylu. I v modulární stavbě si totiž vychutnáte útulnou atmosféru u ohně. Třeba ihned po sportovním výkonu. V těchto „golfových“ modulech jsou kamna doplněna ještě o několik elektrických přímotopů. A jak dlouho trvá postavit golfový klub? 97 m2 obytné plochy i se všemi vychytávkami získalo finální podobu během pouhých 3 týdnů. Sloužit ale bude dlouhá léta.

Zázemí pro lyžaře? Klidně ve stylu dřevěné chaty

Modulární stavby a prostředí města, to jde dohromady už nějaký ten pátek. Ale moduly na horách? Jeden takový příklad, kdy modulární stavba připomíná spíše horskou chatu, můžeme vidět v areálu klasického lyžování v Novém městě. Toto modulární zázemí pro sportovce je zajímavé zejména pro své architektonické řešení, pozoruhodná je ale také jeho velikost. Se svými 1 280 m2 je mezi modulárními stavbami téměř obrem.
Působí na vás modulární zázemí lépe než staré stavební buňky? Na nás rozhodně. A favoritem jsou pro nás jednoznačně krbová kamna uvnitř a dřevěná fasáda zvenčí.

Interiér může vypadat doslova jakkoli. Plnohodnotná kuchyň a koupelna, to už je samozřejmost. Co takhle po výkonu relaxovat u krbových kamen?
Interiér může vypadat doslova jakkoli. Plnohodnotná kuchyň a koupelna, to už je samozřejmost. Co takhle po výkonu relaxovat u krbových kamen?
Modulární stavby provází snaha nijak nenarušit kontext místa, a tak si rozumí nejen s městem. Tenhle modulární obr zdobí areál klasického lyžování.
Modulární stavby provází snaha nijak nenarušit kontext místa, a tak si rozumí nejen s městem. Tenhle modulární obr zdobí areál klasického lyžování.

Zdroj: www.container.cz

Další články

Zrekonstruovanou historickou tvrz v Nových Královicích si poprvé mohla prohlédnout veřejnost

Ambiciózní developerský projekt Nové Královice na kraji Prahy, který si dal za cíl zachránit historicky cenou kulturní památku a zároveň vytvořit přirozeně navazující rezidenční bydlení úspěšně pokračuje. Tento víkend si za účasti zástupců obce, investora i developera mohla tvrz prohlédnout poprvé také veřejnost.

Při výběru materiálu pro chaty u jezera Katlov byl Ytong jasnou volbou

Hledáte klidné místo poblíž vody s možností odpočinku, výletů do okolí či rybolovu a nechcete dělat kompromisy v ubytování? Tak právě pro vás jsou určené nové rodinné chaty u jezera Katlov, které proslavil u nás i ve světě známý rybář Jakub Vágner, tvář nového areálu Katlov Homes. Majitelkou a manažerkou areálu je jeho sestra Tereza Aster Vágnerová. Ona a její manžel Ing. arch. Petr Aster si pro hrubou stavbu nových chat vybrali pórobeton Ytong.

Vyplatí se nyní nákup hotelu nebo penzionu?

Lákala vás vždy představa, že budete podnikat v hotelnictví? V následujícím článku vám přiblížíme, zda se nyní vyplatí nákup hotelu nebo penzionu a proč je tak důležité jeho vybavení.

Villa Central v Janských Lázních nabízí komfort přímo u lanovky

V Janských Lázních vzniká luxusní horský apartmánový komplex Villa Central. Naprosto výjimečný je objekt z hlediska lokality. Nachází se jen třicet metrů od kabinkové lanovky skiresortu Černá hora.

Jak vyřešit spoluvlastnictví zděděné nemovitosti?

Zdědili jste spoluvlastnický podíl na nemovitosti a chtěli byste se ho zbavit? To může být celkem oříšek, zejména pokud se neshodnete se všemi spoluvlastníky. V takovém případě existuje několik možností, jak postupovat, které zde přiblížíme.

Jak prověřit potenciálního nájemníka?

Pronájem nemovitosti je skvělým zdrojem pasivního příjmu, ale najít spolehlivého nájemníka může být obtížné. Realitní samoobsluha ve spolupráci s nebankovním registrem přichází s inovativní službou lustrace nájemníka, která minimalizuje riziko při výběru nových obyvatel vaší nemovitosti.

TOPlist