Články na téma reality a nemovitosti, strana 9

Střih a editace videoprohlídky nemovitosti. Jak na to a jaké nástroje použít?

Jaký videoeditor použít pro úpravu videa prohlídky nemovitosti? A jak by měl vypadat výsledek? Přečtěte si naše tipy a využijte dostupné a kvalitní technologie a návody ve svůj prospěch.

Začněte s videoprohlídkami nemovitostí, zvládnete to sami

Nejde o žádnou závratnou novinku, přesto je používá jen 2 % makléřů. Přitom jen samotná skutečnost, že je v náhledu připojené video, zvyšuje míru zobrazení realitního inzerátu až 4x. Jak začít s videoprohlídkami?

Nový zákon o realitním zprostředkování přináší mnoho nového

Nový zákon o realitním zprostředkování naleznete pod číslem 39/2020 Sb. Schválený zákon začal platit ke dni 3. 3. 2020. Klade si za cíl zkvalitnit vztahy mezi realitními zprostředkovateli a jejich klienty. Zároveň má přiblížit stav fungování tohoto odvětví podnikání podmínkám ostatních států EU.

Malá koupelna? Inspirujte se tipy, jak na ni!

Stačí jedno nakouknutí do realitních inzercí, aby člověk ihned pochopil, že malé byty jdou doslova na dračku. Ať už je to stylem života nebo cenou nemovitostí, to si nejspíše vysvětlí každý po svém. Rozhodně tu ale máme k vysvětlení jiné téma! To, že máte malý byt neznamená, že by vaše malá koupelna měla být stroze vybavena. Inspirujte se tipy, které ukážou, že i malá koupelna umí velké zázraky.

Hledáte komfortní bydlení v krásné a klidné lokalitě u Prahy?

V krásné a klidné lokalitě u Prahy 6 vyrůstá v obci Tuchoměřice komfortní bydlení, výjimečný bytový komplex, který byl pojmenován Tuchoměřické zahrady. Právě obec Tuchoměřice je ideální pro klidné rodinné bydlení.

Hledáte bydlení v Praze s neomezeným výhledem a maximem světla? Francouzská okna jsou hit.

Navštivte s námi dům, ve kterém má každý jeho byt velká francouzská okna a další velice užitečné vychytávky. Tento mimořádný desetipodlažní dům právě vyrůstá v Praze 4 nedaleko stanice metra Roztyly pod jménem View Spořilov.

Jak zajistit odhad nemovitosti pro odvod daně, pro zjištění tržní ceny a pro banku

Realitní trh se stále vyvíjí a s ním i cena nemovitostí. Proto je zcela běžné, že daná nemovitost bude mít v jeden okamžik více cen. Rozhodujícím kritériem je účel, pro který cenu zjišťujete. V následujícím článku vysvětlíme, proč nelze udělat jeden odhad pro všechny případy. Dozvíte se, jak se liší požadavky na odhad pro odvod daně z nabytí finančnímu úřadu, pro potřeby banky a pro samotné určení tržní hodnoty.

Co má v bytě řešit a hradit nájemník a co pronajímatel?

O to, co má v nájemním bytě nebo domě vyřešit a zaplatit nájemník a co pronajímatel, se vedou neustále spory. Přitom zákon v současnosti tyto povinnosti definuje poměrně přesně.

Veletrh střech, nářadí a dřeva v Praze Letňanech

Navštivte největší veletrh pro střechy, fasády, izolace, dřevo, řemeslo a úspory energií STŘECHY PRAHA s Festivalem dřeva a nářadí v PVA EXPO PRAHA Letňany ve dnech 6. – 8. 2. 2020 a vyhrajte hodnotné ceny včetně střechy na rodinný dům!

Podobu letošního jara, svátku zamilovaných i Velikonoc nastíní FOR DECOR & HOME

V areálu PVA EXPO PRAHA se ve dnech 16. až 18. ledna obchodníci i široká veřejnost dozví, jaké trendy přijdou v nadcházející jarní sezóně, o Velikonocích nebo na svátek sv. Valentýna.

Zákon o realitním zprostředkování: co znamená jeho novela pro klienty?

Český realitní trh čeká v tomto roce řada změn. Prezident podepsal zákon o realitním zprostředkování, jehož hlavním záměrem je vyšší ochrana klientů a celkové zkvalitnění realitních služeb. Jaké změny můžete očekávat?

Buďte opatrní při uzavírání rezervační smlouvy s realitní kanceláří

Rezervační smlouva je první, co vám jako zájemci o nemovitost realitní kancelář nabídne k podpisu. Proč je vnímaná jako riziko? Vyvarujte se chyb při jejím uzavírání.

Střecha jako zdroj úspor energie

Elektřina získaná využitím fotovoltaických systémů ze střechy vlastního domu je jedním z hlavních témat 16. ročníku veletrhu SOLAR PRAHA, který proběhne 6. – 8. února 2020 na výstavišti v Praze Letňanech. V souběhu se uskuteční 22. ročník veletrhu střech, fasád, dřeva a řemesel STŘECHY PRAHA. Společným tématem je „Střecha jako zdroj úspor energie“.

Zvyšování nájemného má svá pravidla. Znáte je?

Pronajímatel má sice právo na úpravu výše nájmu, ovšem musí dodržet určitá pravidla stanovená nájemní smlouvou nebo zákonem. V jakých případech je navýšení nájemného oprávněné? O kolik je přípustné a za jakých podmínek? Existuje jeho maximální hranice? A jaká pravidla musí obě strany respektovat?

Nájemné v Praze se zdražuje. Jak zjistíte optimální tržní výši nájmu nemovitosti?

Podle nejnovější analýzy bydlení, kterou zpracovala firma Deloitte, ceny nájemného v Praze rostou, a to zejména na pražských sídlištích. Jak ale zjistit férovou cenu nájmu, kterou požadovat či akceptovat? A co riskujete při špatném stanovení výše nájmu?

Villa Central v Janských Lázních nabízí komfort přímo u lanovky

V Janských Lázních vzniká luxusní horský apartmánový komplex Villa Central. Naprosto výjimečný je objekt z hlediska lokality. Nachází se jen třicet metrů od kabinkové lanovky skiresortu Černá hora.

FOR ARCH oslavil třicetiny! Největší stavební veletrh v ČR nemá konkurenci.

Stovky vystavovatelů napříč obory, tisíce spokojených návštěvníků, desítky novinek a nespočet přátelských i odborných setkání, to je samo o sobě dostatek důvodů ke spokojenosti.

Bydlení v Evropě - srovnání nákladů na pořízení nemovitosti

Rostoucí ekonomika nestačí pokrývat náklady rodin spojené s bydlením. Jak jsme na tom s cenami bydlení u nás a kolik se za byty a domy platí v jiných evropských městech, zjistíte v tomto článku.

Dejte svému bydlení kousek boho i exotiky na veletrhu FOR INTERIOR 2019

Haly letňanského výstaviště PVA EXPO PRAHA zaplní ve dnech 10. až 13. října 2019 nekonečný výběr nábytku, bytových doplňků a expozice nabité interiérovými prvky.

Jak zrušit trvalé bydliště někomu jinému?

Máte problém s trvalým bydlištěm nájemníka ve své nemovitosti a nebo předchozího majitele? Je možné zrušit trvalé bydliště někomu jinému a jak?

TOPlist