Články na téma reality a nemovitosti, strana 5

Výjimečné loftové byty a investiční jednotky v centru Vršovic

Fasáda obložená pískovcovým kamenem, reprezentativní mramorové schodiště, stropy vysoké bezmála pět metrů. Někdejší společenský dům a hotel Mars na Kubánském náměstí v pražských Vršovicích je představitelem moderní architektury šedesátých let minulého století. Dokonce byl adeptem na zařazení mezi kulturní památky. Nestalo se tak, ale svědčí to o architektonické výjimečnosti stavby. Developerská společnost GARTAL ji nyní promění na jedinečné bydlení ve skvělé lokalitě.

Vejminek a výměnek, co tato slova znamenala a co znamenají dnes

Substantivum výměnek, vejminek (a další tvary) mají původ ve slově vymínit si, tedy konkrétně právo dožití na určitém místě s rentou a službami. Od slova výměnek (vejminek) jsou pak odvozeny výrazy výměnkář(ka), vejminkář(ka), což jsou označení pro někdejšího hospodáře statku a jeho ženu.

Osvobození příjmů z prodeje domu a bytu je pro prodejce přísnější

V případě prodeje nemovitosti podmíněného vynaložením získaných prostředků na obstarání vlastní bytové potřeby se zpřísnila pravidla. A to od zdaňovacího období roku 2021.

Prodej pozemku bez realitky. Jak na to?

Chystáte se prodávat pozemek, ale chcete to zvládnout bez služeb realitní kanceláře a ušetřit na poplatcích? Poradíme vám, jaké jsou vaše možnosti, jak prodat nemovitost svépomocí a s co nejmenším rizikem a co si v průběhu celého procesu pohlídat.

Jak nabídnout uprchlíkům z Ukrajiny střechu nad hlavou, ale i jinou pomoc

Chcete pomáhat válečným uprchlíkům z Ukrajiny? Nabídněte jim střechu nad hlavou Nikdo není tak chudý, aby se nemohl rozdělit s člověkem v nouzi. A v podstatě každý má co nabídnout, pokud tedy chce nějak pomáhat. Teď jen, jak na to, abyste slova o ochotě pomáhat přetavili v nějaký čin. Není to zase tak těžké.

Při výběru materiálu pro chaty u jezera Katlov byl Ytong jasnou volbou

Hledáte klidné místo poblíž vody s možností odpočinku, výletů do okolí či rybolovu a nechcete dělat kompromisy v ubytování? Tak právě pro vás jsou určené nové rodinné chaty u jezera Katlov, které proslavil u nás i ve světě známý rybář Jakub Vágner, tvář nového areálu Katlov Homes. Majitelkou a manažerkou areálu je jeho sestra Tereza Aster Vágnerová. Ona a její manžel Ing. arch. Petr Aster si pro hrubou stavbu nových chat vybrali pórobeton Ytong.

Sprchový kout na vaničku nebo na dlažbu?

Vybíráte sprchový kout, ale nevíte, jakou variantu zvolit? Jaké jsou výhody sprchového koutu na vaničku a v čem vyniká sprchový kout na dlažbu?

Dům poskládáte jako stavebnici, říká Jan Vrba, ředitel společnosti GARTAL Stavební

Připomíná to výrobu v automobilce. Od dodavatelů přichází komponenty jako obklady, instalace, podlahy a řemeslníci je zabudovávají do ocelových či dřevěných modulů přesunovaných na páse. Z těchto modulů se pak na stavbě poskládá celý bytový dům.

Jaké základní parametry by měl splňovat účet pro podnikatele?

Vybíráte si, kde si založíte podnikatelský účet, ale nejste si jisti, podle čeho byste vlastně měli vybírat? V dnešním článku se na podnikatelské účty zaměříme a poskytneme všechny základní informace potřebné pro správné rozhodnutí.

Kdy vás ani pojištění domácnosti nezachrání?

Nechali jste si pojistit domácnost? Dobře děláte, protože neštěstí nechodí po horách, ale po lidech a pravděpodobnost, že se vám doma přihodí nějaký ten malér, při kterém se vybavení domácnosti poničí, je poměrně vysoká. Ani pojištění domácnosti ale není všemocné a v některých případech vás zkrátka neochrání. Které to jsou?

Veletrh Střechy Praha s Festivalem dřeva a nářadí již začátkem března

23. ročník stavebního veletrhu Střechy Praha se uskuteční 3. – 5. 3. 2022 na výstavišti v Praze Letňanech a nabídne mnoho aktuálních témat. V souběhu se konají veletrhy Solar Praha, Řemeslo Praha a Festival dřeva a nářadí.

Jak probíhá prodej nemovitosti?

S prodejem domu či bytu se váže několik důležitých úkolů, které sice můžete splnit sami, avšak s realitní kanceláří bude celý proces jednodušší. Stručně jsme popsali, jak bude makléř postupovat.

Barvy, které vašemu domu neprospějí a snižují hodnotu nemovitosti

Přemýšlíte nad tím, že byste dodali fasádě svého domu trochu jiskry a vizuální energie, a oživili jej nějakou novou omítkou či nátěrem? Hodláte čerstvě vymalovat, abyste interiér posunuli na vyšší úroveň? Žádný problém. Jen, pokud vám na srdci leží i prodejní hodnota nemovitosti, se některých barev raději vyvarujte.

Drobné detaily, které se promítají do ceny nemovitostí u nás i ve světě

Samozřejmě, že o ceně domu v první řadě rozhoduje jeho stav, zachovalost, provedení, prostornost. Ale právě s cenou mohou nečekaně zamávat i maličkosti, které se nezdají být na první pohled podstatné.

Veletrh Střechy Praha 2022 naživo a v březnovém termínu

V těchto dnech probíhá intenzivní příprava 23. ročníku stavebního veletrhu Střechy Praha, který proběhne v termínu 3. – 5. 3. 2022 na výstavišti v Praze Letňanech, v souběhu s veletrhy Solar Praha a Řemeslo Praha.

Materiál zdražuje a hypotéky nestačí - co v takové situaci dělat?

Inflace udeřila a nastalo zdražování. Ve velké míře to odnesly ceny materiálů, které vystoupaly prudce vzhůru. Kdo si vzal hypotéku na koupi domu a jeho rekonstrukci, nyní nemusí mít dostatek prostředků na její dokončení. Je to i váš případ? Pojďme se podívat na to, jak můžete vaši situaci vyřešit.

Co udělá tragédie nebo legenda o přítomnosti duchů s cenou nemovitosti

Najít k obývání takovou nemovitost, v níž ještě nikdo nezemřel, je těžší než by se mohlo zdát. Jak moc velkou překážkou to může být pro potenciální kupce? Co když skon oné nešťastné osoby nebyl přirozený? A jak s hodnotou nemovitostí mává přítomnost duchů ve světě?

Na co si dát pozor při prohlídce bytu

Pořízení nového bytu je v dnešní době poněkud oříšek. Ceny nemovitostí jsou vysoké, vyřizování hypotéky bývá mnohdy zdlouhavé, a snadno vám mohou uniknout podstatné detaily. Hned první příležitostí, kdy můžete něco opomenout, je prohlídka bytu. Na co byste si měli dát pozor?

Pronájem kanceláří: Při výběru se zaměřte na stav budovy a zajímejte se také o ventilaci

Při výběru kanceláře k pronájmu je důležité vědět nejen to, v jakém je patře. Na pracovních výkonech zaměstnanců se do velké míry podepisuje pracovní prostředí, které by mělo být nejen hezké na pohled, ale především zdravé.

Aukce nemovitosti: Kdy je výhodná a na co si dát pozor?

Aukce nemovitosti představuje férový, transparentní a spravedlivý nástroj pro prodej nemovitosti. Přesto vzbuzuje mezi lidmi obavy. Stále vysoký zájem o nemovitosti všeho druhu nad jejich nabídkou dostává prodávající do situací, kdy se často rozhodují až mezi desítkami zájemců.

TOPlist