Veletrh Střechy Praha 2015 nabídne pestrý doprovodný program

8. 10. 2014 | redakce

Kompletní přehled o současné nabídce materiálů pro střechy, izolace i fasády včetně mnoha novinek nabídne 17. ročník veletrhu Střechy Praha. Tento nejvýznamnější středoevropský veletrh pro stavbu a renovace střech proběhne 22. – 24. 1. 2015 v PVA EXPO PRAHA Letňany souběžně s veletrhem úspor energií Solar Praha a veletrhem Řemeslo Praha. 

Veletrh dlouhodobě podporuje využívání ekologických materiálů s cílem šetřit energii a životní prostředí. Významný prostor proto bude věnován dřevu jako tradičnímu a perspektivnímu stavebnímu materiálu.

VYSTAVOVATELÉ

Předchozího ročníku veletrhu se zúčastnilo na 200 společností z řad nejvýznamnějších výrobců a dodavatelů střešních materiálů, dřevěných konstrukcí, izolací, střešních oken, doplňků i fasádních systémů. Ne jinak tomu bude i v roce 2015, neboť již v tuto chvíli jsou největší lídři z oboru přihlášeni. Potěšující je zájem řady nových společností, které se na veletrhu budou prezentovat poprvé.

NÁVŠTĚVNÍCI VELETRHU

Mezi tradiční návštěvníky patří stavební inženýři a technici, projektanti, architekti, investoři, realizační firmy, zástupci stavebních firem, prodejci stavebních materiálů,  řemeslníci, zástupci měst a obcí, vlastníci a provozovatelé veřejných budov, majitelé rodinných domů, pedagogové a studenti odborných škol.

DOPROVODNÝ PROGRAM

Pestrý doprovodný program je realizován za aktivní podpory a účasti špičkových odborníků a významných institucí. Z programu vybíráme například:

Fórum Dřevo a střechy

Garantem fóra je Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a zazní zde užitečné informace od špičkových odborníků, kteří se problematice věnují dlouhá léta a mají řadu praktických zkušeností. Z témat vybíráme například:
  • změny v druhové skladbě českých lesů – výzva pro lesnický i dřevozpracující průmysl
  • základní požadavky na střechy, vady, poruchy
  • dřevo ve střešních konstrukcích, principy řešení střech pro obytná podkroví
  • novodobé soustavy krovů
  • ochrana dřeva, ochrana proti požáru
  • tepelná technika a zejména kondenzace
  • optimální volba tepelných izolací a pojistných hydroizolací

Fotografie z loňského ročníku veletrhu Střechy Praha
Fotografie z loňského ročníku veletrhu Střechy Praha

Fandíme řemeslu

Nový dlouhodobý projekt na podporu řemesel v ČR, který v roce 2014 zahájila Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, bude na veletrhu prezentován mimo jiné formou společné expozice řemeslných cechů, ukázkami prací a řadou přednášek. V rámci Řemeslného dne pak budou předána ocenění zástupcům jednotlivých cechů za nejlepší řemeslný počin.

Konference Izolace 2015

16. ročník prestižní akce s nosným tématem 'Systémy vodotěsných izolací spodní stavby.'

Mezinárodní odborná konference Coil-Coating

Tato konkerence představí dvě stěžejní témata - moderní technologie výroby lehkých střešních krytin a výhody a nevýhody plechových střech. Konferenci zajišťuje pořadatel veletrhu ve spolupráci s Evropskou asociací výrobců lakovaného plechu (ECCA).

Centrum fasád

Expozice s odborným poradenstvím zaměřená na obvodové pláště budov.

Fotografie z loňského ročníku veletrhu Střechy Praha
Fotografie z loňského ročníku veletrhu Střechy Praha

Tradičně bude k dispozici bezplatné Stavební poradenské centrum s podporou ČKAIT a ČVUT v Praze a Centrum pro obnovitelné zdroje a úspory energií
Souběžně se koná i veletrh obnovitelných zdrojů a úspor energií Solar Praha a veletrh pro řemeslo, vybavení a bezpečnost práce řemeslníků Řemeslo Praha
Více na www.strechy-praha.cz

Střechy Praha s.r.o.

Střechy Praha s.r.o.
Durychova 101/66, 14200 Praha
Tel: +420 606 635 230

Další články

Zrekonstruovanou historickou tvrz v Nových Královicích si poprvé mohla prohlédnout veřejnost

Ambiciózní developerský projekt Nové Královice na kraji Prahy, který si dal za cíl zachránit historicky cenou kulturní památku a zároveň vytvořit přirozeně navazující rezidenční bydlení úspěšně pokračuje. Tento víkend si za účasti zástupců obce, investora i developera mohla tvrz prohlédnout poprvé také veřejnost.

Při výběru materiálu pro chaty u jezera Katlov byl Ytong jasnou volbou

Hledáte klidné místo poblíž vody s možností odpočinku, výletů do okolí či rybolovu a nechcete dělat kompromisy v ubytování? Tak právě pro vás jsou určené nové rodinné chaty u jezera Katlov, které proslavil u nás i ve světě známý rybář Jakub Vágner, tvář nového areálu Katlov Homes. Majitelkou a manažerkou areálu je jeho sestra Tereza Aster Vágnerová. Ona a její manžel Ing. arch. Petr Aster si pro hrubou stavbu nových chat vybrali pórobeton Ytong.

Vyplatí se nyní nákup hotelu nebo penzionu?

Lákala vás vždy představa, že budete podnikat v hotelnictví? V následujícím článku vám přiblížíme, zda se nyní vyplatí nákup hotelu nebo penzionu a proč je tak důležité jeho vybavení.

Villa Central v Janských Lázních nabízí komfort přímo u lanovky

V Janských Lázních vzniká luxusní horský apartmánový komplex Villa Central. Naprosto výjimečný je objekt z hlediska lokality. Nachází se jen třicet metrů od kabinkové lanovky skiresortu Černá hora.

Jak vyřešit spoluvlastnictví zděděné nemovitosti?

Zdědili jste spoluvlastnický podíl na nemovitosti a chtěli byste se ho zbavit? To může být celkem oříšek, zejména pokud se neshodnete se všemi spoluvlastníky. V takovém případě existuje několik možností, jak postupovat, které zde přiblížíme.

Jak prověřit potenciálního nájemníka?

Pronájem nemovitosti je skvělým zdrojem pasivního příjmu, ale najít spolehlivého nájemníka může být obtížné. Realitní samoobsluha ve spolupráci s nebankovním registrem přichází s inovativní službou lustrace nájemníka, která minimalizuje riziko při výběru nových obyvatel vaší nemovitosti.

TOPlist