RE/MAX vstupuje do asociace realitních kanceláří

8. 1. 2015 | redakce

Realitní síť RE/MAX se v lednu 2015 stala členem Asociace realitních kanceláří České republiky. Společným cílem je zvýšení profesionality prestiže realitních makléřů i spolupráce na přípravě nové legislativy, která bude realitní podnikání upravovat. 

Členem Asociace realitních kanceláří České republiky se zatím stal držitel master franšízy RE/MAX a jednotlivé kanceláře jej budou následovat. „Asociace realitních kanceláří je silnou profesní organizací, s jejímiž cíli a vizemi se RE/MAX ztotožňuje. Obě strany chtějí kultivovat české realitní prostředí, zvýšit jeho profesionalitu a prestiž. Vstup RE/MAX do asociace je tak pozitivní zprávou pro celý trh,“ říká Jaroslav Novotný, prezident Asociace realitních kanceláří České republiky. V tuto chvíli se připravují společné projekty, které spolupráci s asociací prohloubí. Půjde o spolupráci na školení makléřů, zavedení jednotné úpravy certifikace nebo spolupráci na existujícím systému MLS ARK ČR (MLS je neveřejná databáze nemovitostí k prodeji či pronájmu sdílená pouze mezi členy systému). Nicméně jedním z hlavních úkolů, kterým se ARK ČR v poslední době zabývá, je participace na přípravě nové legislativy, která bude upravovat podnikání na realitním trhu.

Ke spojení obou partnerů dochází v situaci, kdy více než polovina realitních transakcí probíhá bez účasti realitních profesionálů. A to i přes to, že prodej nemovitosti skrze profesionálního makléře je časově i finančně výhodnější a bezpečnější. I to bude jeden z bodů, na kterých chce RE/MAX společně s ARK ČR dále pracovat. „Spolupráce s Asociací realitních kanceláří České republiky probíhá na formální i neformální úrovni již delší dobu. Nicméně náš přímý vstup akcelerovaly kauzy z posledních let, které silně poškodily realitní branži. ARK ČR má silný zájem na tom, aby zde fungoval etický kodex a profesionální principy. Pevně věříme, že našim vstupem pozici ARK ČR posílíme a že se budeme nadále podílet na nastavování nových záruk kvality a ochrany spotřebitele,“ komentuje vstup do asociace David Krajný, prezident RE/MAX.

Bytový dům
Bytový dům

O společnosti RE/MAX:

Společnost RE/MAX působí na českém trhu od roku 2005. Disponuje 109 otevřenými kancelářemi s téměř 1 200 makléři, v nabídce má v průměru 12 000 unikátních nemovitostí. Na slovenském trhu disponuje RE/MAX 40 otevřenými kancelářemi ve kterých pracuje 253 realitních makléřů. Společnost RE/MAX byla založena roku 1973 v americkém Denveru a dnes je leaderem na světovém trhu s nemovitostmi. Pracuje formou franšízingu. Společnost RE/MAX má 6299 kanceláří, právně a finančně nezávislých subjektů situovaných v 90 zemích světa. RE/MAX je zkratkou pro Real Estate Maximum a vyjadřuje tak hlavní moto společnosti – maximální služby pro majitele realitních kanceláří, realitní makléře a zákazníky.

O Asociaci realitních kanceláří:

Asociace realitních kanceláří České republiky je největší profesní sdružení odborníků, obchodníků a dalších profesionálů působících na trhu s nemovitostmi v České republice. Asociace byla založena v roce 1991 několika realitními kancelářemi z různých míst ČR a v dnešní době čítá členská základna kolem 200 realitních kanceláří.

Bytový dům
Bytový dům

Zdroj: www.arkcr.cz

Asociace realitních kanceláří České republiky

Asociace realitních kanceláří České republiky
Strašnická 3165/1b, 10200 Praha
Tel: +420 272 762 953

Další články

Zrekonstruovanou historickou tvrz v Nových Královicích si poprvé mohla prohlédnout veřejnost

Ambiciózní developerský projekt Nové Královice na kraji Prahy, který si dal za cíl zachránit historicky cenou kulturní památku a zároveň vytvořit přirozeně navazující rezidenční bydlení úspěšně pokračuje. Tento víkend si za účasti zástupců obce, investora i developera mohla tvrz prohlédnout poprvé také veřejnost.

Při výběru materiálu pro chaty u jezera Katlov byl Ytong jasnou volbou

Hledáte klidné místo poblíž vody s možností odpočinku, výletů do okolí či rybolovu a nechcete dělat kompromisy v ubytování? Tak právě pro vás jsou určené nové rodinné chaty u jezera Katlov, které proslavil u nás i ve světě známý rybář Jakub Vágner, tvář nového areálu Katlov Homes. Majitelkou a manažerkou areálu je jeho sestra Tereza Aster Vágnerová. Ona a její manžel Ing. arch. Petr Aster si pro hrubou stavbu nových chat vybrali pórobeton Ytong.

Vyplatí se nyní nákup hotelu nebo penzionu?

Lákala vás vždy představa, že budete podnikat v hotelnictví? V následujícím článku vám přiblížíme, zda se nyní vyplatí nákup hotelu nebo penzionu a proč je tak důležité jeho vybavení.

Villa Central v Janských Lázních nabízí komfort přímo u lanovky

V Janských Lázních vzniká luxusní horský apartmánový komplex Villa Central. Naprosto výjimečný je objekt z hlediska lokality. Nachází se jen třicet metrů od kabinkové lanovky skiresortu Černá hora.

Jak vyřešit spoluvlastnictví zděděné nemovitosti?

Zdědili jste spoluvlastnický podíl na nemovitosti a chtěli byste se ho zbavit? To může být celkem oříšek, zejména pokud se neshodnete se všemi spoluvlastníky. V takovém případě existuje několik možností, jak postupovat, které zde přiblížíme.

Jak prověřit potenciálního nájemníka?

Pronájem nemovitosti je skvělým zdrojem pasivního příjmu, ale najít spolehlivého nájemníka může být obtížné. Realitní samoobsluha ve spolupráci s nebankovním registrem přichází s inovativní službou lustrace nájemníka, která minimalizuje riziko při výběru nových obyvatel vaší nemovitosti.

TOPlist