Připomeňme si nejdůležitější události 25. jubilejního ročníku veletrhu STŘECHY-SOLAR-ŘEMESLO

19. 3. 2024 | redakce

Jubilejní 25. ročník veletrhu zaměřený na spektrum oborů spojených se střechami, řemeslem a moderními systémy pro úspory energií se uskutečnil 15.-17. února a velkolepě oslavil čtvrtstoletí své existence.

Co do rozsahu výstavní plochy byl veletrh největším ve své historii. Prezentovalo se zde doposud nejvíce zahraničních vystavovatelů a rekord padl i v počtu přihlášených produktových novinek v soutěži o nejlepší exponáty veletrhu.

Veletrh přivítal v prostorách pražského letňanského výstaviště na 23 tisíc návštěvníků z celé republiky i ze zahraničí. Produktové novinky evropských a světových značek představilo na 170 výrobců a dodavatelů z 8 zemí v oblasti střešních materiálů, nářadí a systémů pro úspory energií. Na souběžných akcích For Pasiv a For Wood, které se věnují oboru dřevostaveb, nízkoenergetických a pasivních domů, se prezentovalo dalších 160 firem. Soubor veletrhů tak nabídl komplexní řešení napříč celým oborem střech a úsporného bydlení.

Závěrečná zpráva z veletrhu STŘECHY-SOLAR-ŘEMESLO 2024 ke zhlédnutí ZDE.

SOUTĚŽE A OCENĚNÍ

ZLATÁ TAŠKA 2024

Do 22. ročníku soutěže o nejlepší exponáty veletrhu Zlatá taška 2024 bylo přihlášeno 20 produktů, což je nejvíce v historii soutěže. Odborná porota soutěže udělila dvě ocenění Zlatá taška a též čtyři čestná uznání v této soutěži, které přesvědčily svou inovativností a přínosem pro obor.

Zlatá taška pro výrobek TAŠKA VĚTRACÍ, firma BESK spol. s r. o.

Porota ocenila revoluční řešení odvětrání se změnou designu větrací tašky, které ovšem plně zachovává větrací funkci. Technologie výroby navíc umožňuje snížit cenu výrobku.

Zlatá taška pro výrobek SOLÁRNÍ PANEL SUNMAN SMF430F-12X12UW, firma nanosun s.r.o. 

Porota ocenila inovativní řešení v podobě ultralehkého a ohebného solárního panelu, který lze nalepit i na málo únosné konstrukce (balkony, cestovní karavany) nebo ploché střechy. Tenký panel je o 70 % lehčí než klasický modul.

Čestná uznání za své výrobky získaly firmy:

  • GWS Ground Waterproofing Systems s.r.o. za střešní desku na bázi kamenné vlny PAROC PREMO 90. Porota ocenila možnost uplatnění na střechách s velmi vysokým zatížením a také nulovou uhlíkovou stopou při výrobě.
  • PRVNÍ CHODSKÁ TESARIO s.r.o. za chatku áčkového typu s názvem TULITO. Porota ocenila jednoduchou montáž skládací konstrukce a jednoduché řešení stanového tvaru.
  • AAA Solar s.r.o. za vakuový trubicový kolektor s regulací teploty AAA SOL-30TRT. Ocenění bylo uděleno solárnímu kolektoru s vysokou účinností a integrovanou regulací teploty, za efektivitu až o 30 % vyšší, než je efektivita deskového kolektoru.
  • WELDPLAST ČR s.r.o. za nový výkonný svařovací automat VARIMAT 700, který je vhodný pro svařování všech typů střešních fólií. Vysoký svařovací přítlak a ergonomické provedení usnadní práci.

NOVÝ PORTÁL NAŠE STŘECHA

Portál NAŠE STŘECHA byl připraven jako dárek pro všechny k letošnímu 25. jubileu veletrhu Střechy-Solar-Řemeslo. Na zbrusu novém webovém portále najdete širokou škálu spolehlivých informací o všem, co je spojené se střechou, stavěním nebo úsporami energie. Pro lepší vysvětlení a pochopení jsou informace doplňovány množstvím obrázků a videí s návody. Naši střechu vytváří skupina nadšenců zapálených pro střechy a každý z nich se v tomto oboru pohybuje už minimálně 25 let. Informační portál je přehledný a jednoduše každého dovede ke hledané problematice. Naše střecha je primárně určena koncovým zákazníkům, pro které je porozumění problematice střech a plášťů budov nejsložitější, je ale otevřená všem, které problematika střech zajímá. Také realizačním firmám, výrobcům, školám i stavovským organizacím. Cílem je totiž vytvořit platformu otevřenou celé komunitě kolem střech, aby se zde setkávala a předávala si zkušenosti.

Jednou ročně osobně na veletrhu, po zbytek roku denně na www.nasestrecha.cz!

Děkujeme za 25 let vzájemné inspirace a spolupráce a těšíme se na viděnou na dalším ročníku veletrhu STŘECHY-SOLAR-ŘEMESLO, který se bude konat ve dnech 6.–8. února 2025. 

www.strechy-praha.cz

Střechy Praha s.r.o.

Střechy Praha s.r.o.
Durychova 101/66, 14200 Praha
Tel: +420 606 635 230

Další články

Zrekonstruovanou historickou tvrz v Nových Královicích si poprvé mohla prohlédnout veřejnost

Ambiciózní developerský projekt Nové Královice na kraji Prahy, který si dal za cíl zachránit historicky cenou kulturní památku a zároveň vytvořit přirozeně navazující rezidenční bydlení úspěšně pokračuje. Tento víkend si za účasti zástupců obce, investora i developera mohla tvrz prohlédnout poprvé také veřejnost.

Při výběru materiálu pro chaty u jezera Katlov byl Ytong jasnou volbou

Hledáte klidné místo poblíž vody s možností odpočinku, výletů do okolí či rybolovu a nechcete dělat kompromisy v ubytování? Tak právě pro vás jsou určené nové rodinné chaty u jezera Katlov, které proslavil u nás i ve světě známý rybář Jakub Vágner, tvář nového areálu Katlov Homes. Majitelkou a manažerkou areálu je jeho sestra Tereza Aster Vágnerová. Ona a její manžel Ing. arch. Petr Aster si pro hrubou stavbu nových chat vybrali pórobeton Ytong.

Vyplatí se nyní nákup hotelu nebo penzionu?

Lákala vás vždy představa, že budete podnikat v hotelnictví? V následujícím článku vám přiblížíme, zda se nyní vyplatí nákup hotelu nebo penzionu a proč je tak důležité jeho vybavení.

Villa Central v Janských Lázních nabízí komfort přímo u lanovky

V Janských Lázních vzniká luxusní horský apartmánový komplex Villa Central. Naprosto výjimečný je objekt z hlediska lokality. Nachází se jen třicet metrů od kabinkové lanovky skiresortu Černá hora.

Jak vyřešit spoluvlastnictví zděděné nemovitosti?

Zdědili jste spoluvlastnický podíl na nemovitosti a chtěli byste se ho zbavit? To může být celkem oříšek, zejména pokud se neshodnete se všemi spoluvlastníky. V takovém případě existuje několik možností, jak postupovat, které zde přiblížíme.

Jak prověřit potenciálního nájemníka?

Pronájem nemovitosti je skvělým zdrojem pasivního příjmu, ale najít spolehlivého nájemníka může být obtížné. Realitní samoobsluha ve spolupráci s nebankovním registrem přichází s inovativní službou lustrace nájemníka, která minimalizuje riziko při výběru nových obyvatel vaší nemovitosti.

TOPlist