Poradenská centra na výstavě FOR ARCH přinesou cenné rady

5. 9. 2019 | redakce

Již potřetí se v rámci stavebního veletrhu FOR ARCH představí poradenská centra napříč obory tohoto odvětví. Kam jít pro radu? Ve dnech 17. až 21. září 2019 v PVA EXPO PRAHA poskytnou odborníci rady zdarma, ať už se budou týkat oken a stínicí techniky, kamen a topných těles, dřevostaveb, zabezpečení, nebo nového stavebního zákona. Generálním partnerem veletrhu je Skupina ČEZ.

PORADENSKÉ CENTRUM VYTÁPĚNÍ

Cech topenářů a instalatérů ČR poradí v Hale 7 například s výměnou topných zdrojů v domácnostech (snadno, rychle, úsporně, šetrně a moderně), s novinkami v oblasti využití obnovitelných energií při snižování energetické náročnosti staveb všeho druhu, především tepelnými čerpadly, řízeným větráním a v kombinaci s fotovoltaickými elektrárnami, s montáží výrobků trubek, tvarovek a armatur, k instalaci studené a teplé vody, s řešením problémů netěsnosti topení, vodovodního i plynového potrubí a dalšími. 

STAVEBNÍ PORADENSKÉ CENTRUM ČKAIT

Co projednat na stavebním úřadu před zahájením stavby? Jaký je rozdíl mezi stavebním, technickým a autorským dozorem? Kdo vypracuje projektovou dokumentaci? Kdo na stavbě pohlídá kvalitu prací? Poradenské centrum ČKAIT je orientováno na stavební zákon a další předpisy ve výstavbě. Poradí i s problematikou správního řízení, dokumentace ve výstavbě, navrhování a provádění staveb, se stavebními materiály, technologiemi provádění staveb i s otázkami kolem konstrukčních řešení a dalších. Odborníky z ČKAIT najdete v Hale 1.

PORADENSKÉ CENTRUM MINISTERSTVA VNITRA ČR

Kdo navštíví v Hale 4 centrum MVČR a partnerů Policie ČR, Cechu Mechanických zámkových systémů ČR a portálu Sousedé.cz, získá informace, jak zabezpečit majetek a nemovitost. Na návštěvníky budou na stánku čekat tuzemští a evropští výrobci klíčových, zámkových a přístupových bezpečnostních systémů a produktů, kteří představí novinky, poradí a doporučí nejvhodnější řešení – pokud zájemce přinese ukázat stávající klíče od svého domova. 

PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO OKNA A STÍNICÍ TECHNIKU

V tomto centru umístěném v Hale 3 se mimo jiné návštěvníci dozvědí, na co si dát pozor u montážní firmy při realizaci montáže oken do novostaveb i stávajících objektů. K dispozici budou i informace, jak si vybrat spolehlivého dodavatele a kdo je to Ověřená firma v oboru stínicí techniky, jaký typ stínicí techniky je vhodné použít k zamezení přístupu slunečních paprsků do interiéru či do vybraných prostor zahrady. Zájemci zjistí, jak stínicí prvky a správný výběr oken mohou ovlivnit úspory v létě na chlazení a v zimě na vytápění. Získají informace o možnosti dotací z programu Nová Zelená úsporám na okna i na stínicí techniku.

PORADENSKÉ CENTRUM V OBORU SVĚTLO A OSVĚTLOVÁNÍ

V Hale 4 budou k dispozici pro odborné rady také profesionálové z Metroluxu. Na co všechno se jich mohou návštěvníci zeptat? Například na požadavky na osvětlení bytů a domů, doporučení pro jednotlivé typy místností, na vše týkající se svítidel – výběr vhodných typů pro jednotlivé prostory. Fundované odpovědi získají i ti, kteří mají zaostřeno na světelné zdroje a vše kolem nich (volba, parametry, použití).

PORADENSKÉ CENTRUM DŘEVOSTAVEB

V Hale 5 najdou odpovědi návštěvníci, které zajímají dřevostavby, kteří řeší výstavbu rodinného domu nebo se rozhodují, s kým realizovat dřevostavbu. Anebo se potřebují poradit, jaké technologie jsou nejvhodnější pro vytápění, chlazení, konstrukci domu či cokoliv dalšího, co je dobré neopomenout při výstavbě domu. Radit budou odborníci z ADMD – Asociace dodavatelů montovaných domů, jaké řešení je nejvhodnější právě pro konkrétní situaci či projekt. V tomto centru je možné získat veškeré informace týkající se dřevostaveb.

PORADENSKÉ CENTRUM ASOCIACE BAZÉNŮ A SAUN ČR

Kdo bude potřebovat na veletrhu FOR ARCH radu s návrhem, výstavbou a provozem veřejných i rodinných bazénů, vše potřebné najde v poradenském centru Asociace bazénů a saun ČR. Profesionálové tohoto oboru budou připraveni v Hale 5 a pomoc nabídnou i mimo otevírací dobu veletrhu. Zájemcům, kteří v poradenském centru zanechají dotaz, bude elektronicky odpovězeno po veletrhu. Více informací najdete na: www.forarch.cz.

Energeticky úsporná řešení od ČEZ: Fotovoltaika s bateriemi, elektromobil nebo EPC projekty

Jak komplexně řešit energetické úspory ve vašem domě nebo jak zabránit úniku energií z budov? Návštěvníci FOR ARCH se seznámí například s fotovoltaikou na střechu s ukládáním do baterie nebo s energeticky úspornými řešeními pro budovy jako je Rudolfinum nebo Národní divadlo, realizovanými formou EPC projektů.

Lucie Bártová, Senior PR manažerka, bartova@abf.cz

ABF a.s.

ABF a.s.
Beranových 667, 199 00 Praha
Tel: +420 225 291 111

Další články

Zrekonstruovanou historickou tvrz v Nových Královicích si poprvé mohla prohlédnout veřejnost

Ambiciózní developerský projekt Nové Královice na kraji Prahy, který si dal za cíl zachránit historicky cenou kulturní památku a zároveň vytvořit přirozeně navazující rezidenční bydlení úspěšně pokračuje. Tento víkend si za účasti zástupců obce, investora i developera mohla tvrz prohlédnout poprvé také veřejnost.

Při výběru materiálu pro chaty u jezera Katlov byl Ytong jasnou volbou

Hledáte klidné místo poblíž vody s možností odpočinku, výletů do okolí či rybolovu a nechcete dělat kompromisy v ubytování? Tak právě pro vás jsou určené nové rodinné chaty u jezera Katlov, které proslavil u nás i ve světě známý rybář Jakub Vágner, tvář nového areálu Katlov Homes. Majitelkou a manažerkou areálu je jeho sestra Tereza Aster Vágnerová. Ona a její manžel Ing. arch. Petr Aster si pro hrubou stavbu nových chat vybrali pórobeton Ytong.

Vyplatí se nyní nákup hotelu nebo penzionu?

Lákala vás vždy představa, že budete podnikat v hotelnictví? V následujícím článku vám přiblížíme, zda se nyní vyplatí nákup hotelu nebo penzionu a proč je tak důležité jeho vybavení.

Villa Central v Janských Lázních nabízí komfort přímo u lanovky

V Janských Lázních vzniká luxusní horský apartmánový komplex Villa Central. Naprosto výjimečný je objekt z hlediska lokality. Nachází se jen třicet metrů od kabinkové lanovky skiresortu Černá hora.

Jak vyřešit spoluvlastnictví zděděné nemovitosti?

Zdědili jste spoluvlastnický podíl na nemovitosti a chtěli byste se ho zbavit? To může být celkem oříšek, zejména pokud se neshodnete se všemi spoluvlastníky. V takovém případě existuje několik možností, jak postupovat, které zde přiblížíme.

Jak prověřit potenciálního nájemníka?

Pronájem nemovitosti je skvělým zdrojem pasivního příjmu, ale najít spolehlivého nájemníka může být obtížné. Realitní samoobsluha ve spolupráci s nebankovním registrem přichází s inovativní službou lustrace nájemníka, která minimalizuje riziko při výběru nových obyvatel vaší nemovitosti.

TOPlist