Moderní bydlení na Slunečném vršku v Praze – Hostivaři

19. 12. 2014 | Petr Pojar

Projekt Slunečný vršek v Praze – Hostivaři nabízí moderní dostupné bydlení za zajímavou cenu. Přitom je Slunečný vršek obklopen zelení a svým obyvatelům poskytuje kýžený klid, ovšem také zázemí, které nesmí chybět k pohodlnému a aktivnímu životu.

Koncept rezidenčního projektu Slunečný vršek

Projekt Slunečný vršek nabízí svým obyvatelům maximální klid, pohodlí a aktivní odpočinek. K parkování automobilů slouží bohatě dimenzované podzemní garáže jednotlivých domů. Venkovní parkovací plochy, které jsou určené k parkování návštěvníků areálu, jsou umístěné v ulicích kolmých na hlavní bulvár. Ten je proto zcela prost zaparkovaných automobilů a parkovacích míst. Automobily proto neruší klidnou atmosféru bydlení a Slunečný vršek se tak přímo nabízí mladým rodinám s dětmi. Atmosféru podtrhuje bohaté osazení areálu zelení, čímž vznikají klidné parkové relaxační zóny. Využity byly i popínavé rostliny jako neoddělitelná součást budov, respektive jejich fasád.

Přímo v areálu Slunečný vršek je umístěno hřiště pro minigolf, hřiště pro basketbal a volejbal, tenisová zeď, horolezecká stěna, u-rampa a hřiště na pétanque. Sluneční vršek navíc protínají cyklistické stezky a trasy pro in-line bruslaře. Najdeme zde i fitness centrum s krytým bazénem a sport barem, kadeřnictví, grafické studio, hypermarket, restauraci, kavárnu, vinotéku, trafiku a v budoucnu i mateřskou školku.

Bytový areál Slunečný vršek najdete v Praze – Hostivaři v těsném sousedství zeleně a nedaleko vodní nádrže (přehrady) Hostivař a hostivařského lesoparku. Areál navazuje na stávající zástavbu a je lemován ulicemi K Horkám a Doupovská. Přilehlý lesopark nabízí prostor pro rekreaci a relaxaci. Je oblíben běžci, plavci, cyklisty a vyznavačů dalších sportů. Stejně tak vodní nádrž Hostivař, která nabízí na hlavní pláži koupaliště beach volejbalové kurty, multifunkční kurt na tenis, nohejbal a streetball, půjčovnu lodiček, dětské hřiště a koktejlový bar uprostřed písečné pláže.

Slunečný vršek
Slunečný vršek
Slunečný vršek
Slunečný vršek

Historie rezidenčního projektu Slunečný vršek

Bytový areál Slunečný vršek byl vystavěn ve třech etapách a nyní je připravována etapa čtvrtá. První fáze projektu – jednotlivé byty a další prostory v domech A,B,E,F již byla realizována v roce 2007, druhá fáze projektu (domy C,D) byla realizována v roce 2008 a první část třetí fáze projektu (domy G,H,I) nabízí doprodej posledních bytových jednotek. V současnosti je rozestavěna čtvrtá fáze projektu, která nese označení Slunečný vršek, fáze IIIb a IIIc. V této poslední fázi bude realizováno v pěti bytových domech označených jako J,K,L,M a N více jak 231 bytových jednotek o dispozicích 1+kk až 4+kk a velikostech od 27 do 111m2. Část bytů v 1NP domů K a L bude s vlastními předzahrádkami. Vzhledem k velkému počtu bytů se předpokládá rozdělení realizace této fáze ještě do dvou skupin domů - J,K,L v první realizované části a M,N ve druhé. Vlastní zahájení prodeje bylo spuštěno na podzim roku 2013 a zahájení realizace stavby bylo zahájeno v květnu 2014. Jednotlivé byty jsou určené pro single, mladé páry, rodiny i seniory. Součástí suterénů domů jsou i sklepy.

Realizovány budou i dva nebytové prostory. V celém vstupním patře domu J mateřská školka s vlastním soukromým pozemkem a v domě L obecný komerční prostor, který může sloužit například jako kancelář, vzorkovna, firemní prodejna a nebo jakákoli jiná provozovna nepotravinářského charakteru. Realizací těchto dvou prostor tak bude dokončena i celková vybavenost celého projektu Slunečný vršek.

K dispozici jsou parkovací stání standardní velikosti, širší (invalidní) stání a samostatné garáže s vlastními vraty. Zakoupení alespoň jednoho garážového stání či samostatné garáže je ke každému bytu povinností. Vzhledem ke komplikovanosti veřejného venkovního parkování je zakoupení takovéhoto garážového stání v suterénu domu funkční nutností. 

Slunečný vršek
Slunečný vršek
Slunečný vršek
Slunečný vršek

V první fázi jsou realizovány domy J,K,L (celkem 151 bytů):

  • zahájení stavby (domy J,K,L) – 05/2014
  • plánovaná kolaudace (domy J,K,L) – 09-10/2015
  • plánované zahájení předávání bytů - 12/2015

V druhé fázi následuje realizace domů M,N (celkem 80 bytů):

  • předpoklad zahájení stavby (domy M,N) – jaro 2015
  • plánovaná kolaudace (domy M,N) – 3Q/2016
  • plánované zahájení předávání bytů - 4Q/2016

Dostupnost lokality

Lokalita je snadno dostupná autobusy jedoucími ze stanic metra Opatov, Chodov a Skalka a také tramvajovými linkami 22 a 26 a nočními linkami 57 a 59 ze zastávky Na Groši. Přímo u Slunečního vršku se nachází autobusová zastávka K Obecním hájovnám, odkud se dostanete do Prahy autobusovými linkami 122 a 181. A poblíž je i několik dalších zastávek, například Přeštická (linka 177, příměstská linka 609 a noční linka 506). Samozřejmostí je snadná dostupnost automobilem.

Veškerá nabídka bytových a nebytových jednotek k prodeji je dostupná na projektovém webu www.slunecnyvrsek.cz

Slunečný vršek
Slunečný vršek
Interiér bytu
Interiér bytu
Slunečný vršek
Slunečný vršek
Interiér bytu
Interiér bytu
Interiér bytu
Interiér bytu
Interiér bytu
Interiér bytu
Interiér bytu
Interiér bytu
Orco Prague, a.s.

Orco Prague, a.s.
Na Poříčí 1047/26, 11000 Praha
Tel: +420 602 226 156

Další články

Zrekonstruovanou historickou tvrz v Nových Královicích si poprvé mohla prohlédnout veřejnost

Ambiciózní developerský projekt Nové Královice na kraji Prahy, který si dal za cíl zachránit historicky cenou kulturní památku a zároveň vytvořit přirozeně navazující rezidenční bydlení úspěšně pokračuje. Tento víkend si za účasti zástupců obce, investora i developera mohla tvrz prohlédnout poprvé také veřejnost.

Při výběru materiálu pro chaty u jezera Katlov byl Ytong jasnou volbou

Hledáte klidné místo poblíž vody s možností odpočinku, výletů do okolí či rybolovu a nechcete dělat kompromisy v ubytování? Tak právě pro vás jsou určené nové rodinné chaty u jezera Katlov, které proslavil u nás i ve světě známý rybář Jakub Vágner, tvář nového areálu Katlov Homes. Majitelkou a manažerkou areálu je jeho sestra Tereza Aster Vágnerová. Ona a její manžel Ing. arch. Petr Aster si pro hrubou stavbu nových chat vybrali pórobeton Ytong.

Vyplatí se nyní nákup hotelu nebo penzionu?

Lákala vás vždy představa, že budete podnikat v hotelnictví? V následujícím článku vám přiblížíme, zda se nyní vyplatí nákup hotelu nebo penzionu a proč je tak důležité jeho vybavení.

Villa Central v Janských Lázních nabízí komfort přímo u lanovky

V Janských Lázních vzniká luxusní horský apartmánový komplex Villa Central. Naprosto výjimečný je objekt z hlediska lokality. Nachází se jen třicet metrů od kabinkové lanovky skiresortu Černá hora.

Jak vyřešit spoluvlastnictví zděděné nemovitosti?

Zdědili jste spoluvlastnický podíl na nemovitosti a chtěli byste se ho zbavit? To může být celkem oříšek, zejména pokud se neshodnete se všemi spoluvlastníky. V takovém případě existuje několik možností, jak postupovat, které zde přiblížíme.

Jak prověřit potenciálního nájemníka?

Pronájem nemovitosti je skvělým zdrojem pasivního příjmu, ale najít spolehlivého nájemníka může být obtížné. Realitní samoobsluha ve spolupráci s nebankovním registrem přichází s inovativní službou lustrace nájemníka, která minimalizuje riziko při výběru nových obyvatel vaší nemovitosti.

TOPlist