HT dveře - bezpečnostní dveře pro developery i domácnosti

30. 3. 2021 | redakce

Pořádně zabezpečit nemovitost se vždy vyplatí. Ať už si kupujete dům či byt, nebo stavíte nové bytové a rodinné domy. Sepsali jsme pro vás několik důvodů, proč je dobré sáhnout po kvalitních bytových dveřích a raději si za ně i připlatit.

Bezpečnostní třída 3 je základ

Ať už je období dovolených, nebo klasická středeční noc, zloděj si nevybírá. Vchodové dveře do bytu s certifikovanou bezpečnostní třídou 3 se postarají o to, aby se dovnitř nedostal žádný nezvaný návštěvník. Jsou totiž odolné proti vysazení, vyvrtání zámku i mechanickému poškození páčidlem, vrtačkou nebo šroubovákem. Překonání takových dveří je s běžnými nástroji, kterými zloději disponují, v podstatě nemožné.

Investovat do bezpečnostních vstupních dveří do bytu se rozhodně vyplatí. Pořizovací cena opravdu kvalitních dveří sice není nejnižší, ale nejedná se o částku, kterou byste vy, nebo lidé, kteří si byt či dům po vaší realizaci koupí, neobětovali.

Bezpečnostní dveře (Zdroj: HT dveře)
Bezpečnostní dveře (Zdroj: HT dveře)

Cesta k lepší pojistce

Kvalitní vstupní dveře do domu či bytu vám nebo vašim klientům dodají také větší klid co se týče výše pojištění i pojistného plnění. Zatímco obyčejný zámek vám některé pojišťovny ani nepojistí, zámek dveří s bezpečnostní třídou 3 vám může zajistit slevu až 30 %. Příklad z praxe? Pokud by vám nedejbože vykradli byt s překonáním běžného zámku, dostali byste zpátky sotva 50 000 Kč. Kdyby v bytě byly vchodové dveře s bezpečnostní třídou 3, pak je možné dosáhnout až na 800 000 Kč.

Bezpečnostní dveře (Zdroj: HT dveře)
Bezpečnostní dveře (Zdroj: HT dveře)

Pořádné dveře odolají i vlivům počasí

Vchodové dveře do domu se na rozdíl od těch bytových musejí potýkat také s povětrnostními vlivy, sluncem a výkyvy teplot. Proto HT dveře doporučují vstupní dveře do domu, které kombinují dřevo, ocel a PVC folii. Ocelová konstrukce se totiž postará o to, že dveře bez problémů odolají změnám vlhkosti i teplot, aniž byste je museli pravidelně seřizovat.

O dlouhodobě stálý vzhled se postará PVC folie, která na slunci nebledne. Její další předností je také údržba běžnými čistícími postředky, která zaujme svou bezproblémovostí a praktičností.

Bezpečnostní dveře (Zdroj: HT dveře)
Bezpečnostní dveře (Zdroj: HT dveře)

Ideální dveře pro developery

Přednosti, na které koncoví zákazníci slyší, to jsou skvělé tepelně-izolační vlastnosti a protipožárnost. Dveře jim totiž ušetří peníze za energie, protože teplo nebude zbytečně unikat na chodbu, potažmo na zahradu.

Se skvělou izolací přicházejí i protihlukové vlastnosti. Kvalitní bezpečnostní dveře dokáží pohltit zvuk až o frekvenci 44 decibelů. Hlasitý výtah, štěkající pes na chodbě nebo projíždějící auta před domem už rozhodně nebudou překážkou.

Důležitou a často opomíjenou vlastností dveří je také jejich protipožárnost. Certifikované dveře mají označení El a číselnou hodnotu, která udává, jak dlouho jsou schopné odolat ohni a dýmu. Většina kvalitních bezpečnostních dveří patří do kategorie El 30. V praxi to znamená, že dokáží oheň zadržet po dobu 30 minut. Dveře s touto vlastnosti jsou specifické svou konstrukcí složenou z pozinkovaného ocelového plechu, dřevěného rámu a lamel z kalené oceli. Samozřejmostí je pak protipožární páska, kukátko i dřevohliníkový práh.

Bezpečnostní dveře (Zdroj: HT dveře)
Bezpečnostní dveře (Zdroj: HT dveře)

Spolehlivý dodavatel dveří? HT dveře!

Pokud chcete mít jistotu, že do bytu či domu dáváte dveře, které se opravdu postarají o bezpečí domácnosti, pak zvolte dodavatele dveří, který má s problematikou dlouholeté zkušenosti. U nás v HT dveřích můžete vybírat z několika dekorů i různých designů dveří. Vždy tak najdete ideální variantu pro zamýšlený interiér nebo vznikající představu z dílny interiérového designera, který má novostavby či rekonstrukce na starost.

Součástí našich dveří je centrální bezpečnostní zámek, přídavný zámek, dřevohliníkový práh, protipožární páska i protipožární kukátko.

HT DVEŘE s.r.o.

HT DVEŘE s.r.o.
Franzova 1070/65a, 61400 Brno
Tel: +420 777 807 012

Další články

Zrekonstruovanou historickou tvrz v Nových Královicích si poprvé mohla prohlédnout veřejnost

Ambiciózní developerský projekt Nové Královice na kraji Prahy, který si dal za cíl zachránit historicky cenou kulturní památku a zároveň vytvořit přirozeně navazující rezidenční bydlení úspěšně pokračuje. Tento víkend si za účasti zástupců obce, investora i developera mohla tvrz prohlédnout poprvé také veřejnost.

Při výběru materiálu pro chaty u jezera Katlov byl Ytong jasnou volbou

Hledáte klidné místo poblíž vody s možností odpočinku, výletů do okolí či rybolovu a nechcete dělat kompromisy v ubytování? Tak právě pro vás jsou určené nové rodinné chaty u jezera Katlov, které proslavil u nás i ve světě známý rybář Jakub Vágner, tvář nového areálu Katlov Homes. Majitelkou a manažerkou areálu je jeho sestra Tereza Aster Vágnerová. Ona a její manžel Ing. arch. Petr Aster si pro hrubou stavbu nových chat vybrali pórobeton Ytong.

Vyplatí se nyní nákup hotelu nebo penzionu?

Lákala vás vždy představa, že budete podnikat v hotelnictví? V následujícím článku vám přiblížíme, zda se nyní vyplatí nákup hotelu nebo penzionu a proč je tak důležité jeho vybavení.

Villa Central v Janských Lázních nabízí komfort přímo u lanovky

V Janských Lázních vzniká luxusní horský apartmánový komplex Villa Central. Naprosto výjimečný je objekt z hlediska lokality. Nachází se jen třicet metrů od kabinkové lanovky skiresortu Černá hora.

Jak vyřešit spoluvlastnictví zděděné nemovitosti?

Zdědili jste spoluvlastnický podíl na nemovitosti a chtěli byste se ho zbavit? To může být celkem oříšek, zejména pokud se neshodnete se všemi spoluvlastníky. V takovém případě existuje několik možností, jak postupovat, které zde přiblížíme.

Jak prověřit potenciálního nájemníka?

Pronájem nemovitosti je skvělým zdrojem pasivního příjmu, ale najít spolehlivého nájemníka může být obtížné. Realitní samoobsluha ve spolupráci s nebankovním registrem přichází s inovativní službou lustrace nájemníka, která minimalizuje riziko při výběru nových obyvatel vaší nemovitosti.

TOPlist