Dřevostavba je životním stylem majitelů

24. 4. 2017 | redakce

Život v dřevostavbě je nejen otázkou rychlosti výstavby nebo úspory energie, ale také otázkou životního stylu majitelů. Dřevěné domy jsou ekologické, navíc mají podle dosavadních studií pozitivní vliv na zdraví člověka. Všechny potřebné informace se mohou návštěvníci dozvědět na letošním mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH ve dnech od 19. do až 23. září v PVA EXPO PRAHA. Dřevostavby najdou návštěvníci nově v Hale 5 - sektorech C, D. 

Domy, bytové domy, ale i administrativní budovy je možné v dnešní době postavit ze dřeva. K jednomu z nejstarších stavebních materiálů na světě se lidé v Česku pomalu vracejí. Ti, co se rozhodnou pro život v dřevostavbě, ale často nepřesvědčí jen argumenty dodavatelů dřevostaveb o jednoduché a rychlé výstavbě, která zabere několik týdnů a není omezena ročním obdobím, ani příslib nižších nákladů na vytápění, nebo větší užitný prostor díky užším stěnám.

Majitelé dřevostaveb se často zajímají o ekologii a dřevo je láká díky tomu, že jde o obnovitelný zdroj. Přírodní stavební materiál zajišťuje také velmi příjemné vnitřní klima. Dřevo absorbuje vzdušnou vlhkost
a uvolňuje ji, jakmile se vzduch vysuší. Řada odborných studií navíc prokázala, že dřevo působí pozitivně na zdravotní stav člověka a na jeho imunitní systém. Nenabíjí se statickou elektřinou a nepřitahuje ani nevíří prach. Jedna kanadská studie dokonce prokázala spojitost mezi přítomností vizuálních dřevěných povrchů v interiéru a sníženou aktivitou sympatického nervového systému, který je zodpovědný za fyziologické reakce lidského organismu na stres.

Realizace dřevostavby montované ze sendvičových panelů
Realizace dřevostavby montované ze sendvičových panelů

Na výstavbu některých dřevostaveb je možné využít dotaci z Ministerstva životního prostředí, potažmo ze Státního fondu životního prostředí. Na výstavbu nových rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností mohou získat žadatelé statisíce korun. Program Nová zelená úsporám zahájilo Ministerstvo životního prostředí v říjnu 2015 a ukončí ho na konci roku 2021.

Letošní mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH se uskuteční v areálu PVA EXPO PRAHA ve dnech 19. až 23. září, kde se představí desítky dodavatelů dřevostaveb.
Zdroj: www.forarch.cz

Novostavba srubu
Novostavba srubu
ABF a.s.

ABF a.s.
Beranových 667, 199 00 Praha
Tel: +420 225 291 111

Další články

Zrekonstruovanou historickou tvrz v Nových Královicích si poprvé mohla prohlédnout veřejnost

Ambiciózní developerský projekt Nové Královice na kraji Prahy, který si dal za cíl zachránit historicky cenou kulturní památku a zároveň vytvořit přirozeně navazující rezidenční bydlení úspěšně pokračuje. Tento víkend si za účasti zástupců obce, investora i developera mohla tvrz prohlédnout poprvé také veřejnost.

Při výběru materiálu pro chaty u jezera Katlov byl Ytong jasnou volbou

Hledáte klidné místo poblíž vody s možností odpočinku, výletů do okolí či rybolovu a nechcete dělat kompromisy v ubytování? Tak právě pro vás jsou určené nové rodinné chaty u jezera Katlov, které proslavil u nás i ve světě známý rybář Jakub Vágner, tvář nového areálu Katlov Homes. Majitelkou a manažerkou areálu je jeho sestra Tereza Aster Vágnerová. Ona a její manžel Ing. arch. Petr Aster si pro hrubou stavbu nových chat vybrali pórobeton Ytong.

Vyplatí se nyní nákup hotelu nebo penzionu?

Lákala vás vždy představa, že budete podnikat v hotelnictví? V následujícím článku vám přiblížíme, zda se nyní vyplatí nákup hotelu nebo penzionu a proč je tak důležité jeho vybavení.

Villa Central v Janských Lázních nabízí komfort přímo u lanovky

V Janských Lázních vzniká luxusní horský apartmánový komplex Villa Central. Naprosto výjimečný je objekt z hlediska lokality. Nachází se jen třicet metrů od kabinkové lanovky skiresortu Černá hora.

Jak prověřit potenciálního nájemníka?

Pronájem nemovitosti je skvělým zdrojem pasivního příjmu, ale najít spolehlivého nájemníka může být obtížné. Realitní samoobsluha ve spolupráci s nebankovním registrem přichází s inovativní službou lustrace nájemníka, která minimalizuje riziko při výběru nových obyvatel vaší nemovitosti.

Jak vybrat realitní kancelář v roce 2023

Ptáte se, jak vybrat takovou realitní kancelář, která prodá vaši nemovitost rychle, za dobrou cenu a ještě vám poskytne vynikající poprodejní servis? Máme pro vás několik tipů.

TOPlist