5 detailů, které vylepší vaši domácnost

23. 5. 2022 | redakce

Stylové a praktické detaily dokážou domácnost nejen zkrášlit, ale také zvýšit její hodnotu. Které to jsou? Inspirujte se našimi moderními tipy.

Atmosféru v domácnosti a její konečný vzhled ovlivňuje nejen hlavní zařízení, ale také detaily. Maličké doplňky a dekorace pečují o příjemnou rodinnou atmosféru a nastolení určitého stylu. V interiéru vám proto nesmí chybět. Jejich výběr se odvíjí od vašich potřeb a od toho, po jakém výsledku toužíte. Platí však, že některé detaily umí kromě vylepšení zvýšit i hodnotu samotné nemovitosti. Které to jsou?

Doplňte zdi

Prázdné zdi vypadají stroze a ne příliš osobně. Způsobují, že domácnost vypadá příliš chladně. Na první pohled se tak může zdát, že v ní nikdo nebydlí. Tento problém však lze snadno vyřešit. Na výběr dnes máte stovky obrazů či tapet, které lákají pozornost a přinášejí potřebné teplo domova.

Rada odborníka

Tapety jsou pro každého, kdo chce změnit interiér, ale nejásá po zdlouhavém malování. Nebojte se s nimi experimentovať. Zvolte různé vzory, potisky nebo malby. Zajímavé jsou i několik kombinací barev.

Obraz na zeď nemusí být jen drahým sběratelským kouskem. Na trhu najdete také levnější provedení s abstraktním uměním, případně s fotografiemi oblíbených míst. Velikost obrazu vybírejte na základě toho, kolik máte místa nebo podle vkusu. Velký obraz s masivním rámem nechte na zdi vyniknout samostatně. Menší obrazy nakombinujte spolu a vytvořte design podobný koláži.

Vylepšení v domácnosti (Zdroj: Shutterstock)
Vylepšení v domácnosti (Zdroj: Shutterstock)

Přineste světlo

Světlo dokáže v interiérech zázraky. Vnitřní prostory opticky zvětšuje, nemluvě o tom, že přináší lepší náladu. V některých místnostech pečuje o intimní atmosféru a v jiných zase poskytuje osvětlení na práci. Kromě klasických lustrů a lamp můžete do interiéru zvolit i jiná provedení ve formě detailů. Jsou to efektní LED pásky.

LED pásky lze umístit na rohy skříněk, pod postel nebo na zeď. Nabízejí tlumené světlo vhodné do ložnic, obývacích pokojů i kuchyní. Pásky jsou obvykle k tomu, aby zkrášlily místnost, než k tomu, aby poskytly osvětlení. Umí ale přitáhnout pozornost a zaujmout.

Vylepšení v domácnosti (Zdroj: Shutterstock)
Vylepšení v domácnosti (Zdroj: Shutterstock)

Vše zakryjte

Toužíte po jedné čisté linii, ale některé věci v domácnosti vám to kazí? Nehezký vzhled často vytvářejí měřící přístroje na vodu nebo plyn, které mají daleko od stylových dekorací. Pokud nechcete, aby byly na očích, jednoduše je zakryjte. Skvěle vám k tomu poslouží revizní dvířka.

Revizní dvířka dnes dokážou doslova zázraky. Bílé provedení je univerzální klasikou. Nejlépe se hodí na bílé stěny. Pokud však máte na zdi obklad nebo nějakou jinou barvu, není třeba se ničeho bát. V současnosti existují i neviditelná dvířka, která splynou s okolím a dokud na ně neukážete, žádný z hostů si jich nevšimne.

Pěkná dvířka určitě vylepší vzhled (Zdroj: Shutterstock)
Pěkná dvířka určitě vylepší vzhled (Zdroj: Shutterstock)

Všechny nožičky pryč

V rámci zakrývání se nemusíte zbavit jen přístrojů na vodu nebo plyn, ale také nožiček některých spotřebičů či skříněk. Mnohé z nich mají velmi jednoduchý vzhled, který nemusí ladit s okolím a hodit se k vašemu zařízení.

Nožičky zakryjete rychle a snadno. Stačí vám k tomu speciální lišty ve stejné barvě, jako skříň a další nábytek. Pořídit si je víte při nákupu zařízení nebo si je můžete koupit později. Třetí alternativou je nechat si je udělat na míru.

Zakrytí nevzhledných nožiček (Zdroj: Shutterstock)
Zakrytí nevzhledných nožiček (Zdroj: Shutterstock)

Vsaďte na praktičnost

Praktičnost je jednou z nejdůležitějších vlastností, které byste při nákupu doplňků měli sledovat. Detaily se zajímavými vlastnostmi vždy potěší. Nebudou vám zbytečně zabírat místo a vždy, když to bude zapotřebí, tak je využijete. K praktickým detailům moderní kuchyně patří nádoby, organizéry či držáky. Do dalších místností se hodí měkký textil, úložné boxy nebo zrcadla

Samostatnou kategorií jsou chytré přístroje, jako robotické vysavače či kávovary s množstvím funkcí. Domácnost zkrášlí a přitom skvěle poslouží. 

Zvolte stylové a trendy detaily, které váš příbytek zkrášlí a přitom zvýší jeho hodnotu. Možností je nespočet.

Zdroj: practical-homes.com

Další články

Zrekonstruovanou historickou tvrz v Nových Královicích si poprvé mohla prohlédnout veřejnost

Ambiciózní developerský projekt Nové Královice na kraji Prahy, který si dal za cíl zachránit historicky cenou kulturní památku a zároveň vytvořit přirozeně navazující rezidenční bydlení úspěšně pokračuje. Tento víkend si za účasti zástupců obce, investora i developera mohla tvrz prohlédnout poprvé také veřejnost.

Při výběru materiálu pro chaty u jezera Katlov byl Ytong jasnou volbou

Hledáte klidné místo poblíž vody s možností odpočinku, výletů do okolí či rybolovu a nechcete dělat kompromisy v ubytování? Tak právě pro vás jsou určené nové rodinné chaty u jezera Katlov, které proslavil u nás i ve světě známý rybář Jakub Vágner, tvář nového areálu Katlov Homes. Majitelkou a manažerkou areálu je jeho sestra Tereza Aster Vágnerová. Ona a její manžel Ing. arch. Petr Aster si pro hrubou stavbu nových chat vybrali pórobeton Ytong.

Vyplatí se nyní nákup hotelu nebo penzionu?

Lákala vás vždy představa, že budete podnikat v hotelnictví? V následujícím článku vám přiblížíme, zda se nyní vyplatí nákup hotelu nebo penzionu a proč je tak důležité jeho vybavení.

Villa Central v Janských Lázních nabízí komfort přímo u lanovky

V Janských Lázních vzniká luxusní horský apartmánový komplex Villa Central. Naprosto výjimečný je objekt z hlediska lokality. Nachází se jen třicet metrů od kabinkové lanovky skiresortu Černá hora.

Jak vyřešit spoluvlastnictví zděděné nemovitosti?

Zdědili jste spoluvlastnický podíl na nemovitosti a chtěli byste se ho zbavit? To může být celkem oříšek, zejména pokud se neshodnete se všemi spoluvlastníky. V takovém případě existuje několik možností, jak postupovat, které zde přiblížíme.

Jak prověřit potenciálního nájemníka?

Pronájem nemovitosti je skvělým zdrojem pasivního příjmu, ale najít spolehlivého nájemníka může být obtížné. Realitní samoobsluha ve spolupráci s nebankovním registrem přichází s inovativní službou lustrace nájemníka, která minimalizuje riziko při výběru nových obyvatel vaší nemovitosti.

TOPlist