Články na téma reality a nemovitosti, strana 8

Odpovídají současné ceny panelových bytů tomu, co nabízejí svým obyvatelům?

Na našem území vznikala v dobách především 2. poloviny 20. století panelová sídliště, která se postupně stala velmi rozšířeným druhem bydlení. V současné době je v ČR asi 1,2 miliónu bytů právě v panelových domech. Odpovídají však současné ceny těchto bytů realitě?

Veletrh FOR GASTRO & HOTEL představí program šitý profesionálům na míru

Již podesáté se uskuteční veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL, a to od 1. do 3. října 2020 na výstavišti PVA EXPO PRAHA. Kromě představení novinek a moderních technologií z oboru je připraven i atraktivní doprovodný program. A to vše v bezpečném areálu zajišťujícím maximální komfort návštěvníků i vystavovatelů. Na co se můžete těšit?

Stavební veletrh FOR ARCH bude v září klíčovou událostí v oboru

Stavební veletrh FOR ARCH odstartuje již čtvrtou dekádu své existence. Ve dnech 22. až 26. září 2020 jako jedna z nejvýznamnějších akcí oboru představí v PVA EXPO PRAHA novinky, trendy a produkty napříč stavebními odvětvími.

Budou sazby hypoték klesat a nebo růst?

Během srpna došlo k dalšímu drobnému poklesu nabídkových sazeb hypoték. Průměrná nabídková sazba měřená indexem GOFI70 meziměsíčně klesla z červencových 2,11 % na 2,07 %.

Seznamte se s trendy nábytkářského odvětví na veletrhu FOR INTERIOR

Pro nábytkářský obor je klíčovou událostí veletrh FOR INTERIOR, který se bude konat od 1. do 4. října 2020 na letňanském výstavišti PVA EXPO PRAHA. Přijďte se podívat, jaké novinky představí nejvýznamnější výrobci, designéři a profesionálové ze světa nábytku, interiérů a bytových doplňků.

Sníte o bytě šetrném k přírodě? Žijte ve View Spořilov!

Na Spořilově byl zahájen prodej bytů, které budou postaveny v rámci projektu splňujícího požadavky nejúspornější energetické kategorie. Je to umožněno propojením moderních materiálů a technologií. Dům bude až extrémně šetrný k přírodě, ale také výdajům budoucích obyvatel za režie. Podobně výjimečné bytové domy se v Praze postaví pouze dva v roce.

Chcete bydlet v přírodě a přitom za hubičku? Tuchoměřické zahrady jsou ideální pro rodiny s dětmi!

Na západě Prahy roste v obci Tuchoměřice, v údolí Únětického potoka nový developerský projekt. A o byty, které jsou již nyní v prodeji, projevují zájem převážně rodiny s dětmi. A důvodů je více. Kromě výhodné ceny totiž oceňují také samotnou lokalitu. Nejenže zde najdou místo pro svůj bezpečný domov, ale také zde mají na dosah přírodu.

Lidé si na bydlení půjčují více než loni. Covidu navzdory!

V červenci bylo podle dat serveru hypoindex.cz* poskytnuto 7 867 hypotečních úvěrů, což znamená meziroční nárůst o 18,9 %. Celkový objem sjednaných hypotečních úvěrů dál meziročně rostl. Tentokrát však již o 40 % na 21,597 mld. Kč, což je nový červencový rekord. Průměrná výše hypotéky meziročně vzrostla o 412 000 Kč na 2,745 mil. Kč.

Kolik vám nyní banky půjčí na vaše bydlení

Až donedávna ČNB bankám nařizovala, kolik mohou klientům v závislosti na jejich příjmech a hodnotě zastavované nemovitosti půjčit. 1. dubna v reakci na šíření koronaviru ČNB svá doporučení revidovala a bankám výrazně uvolnila ruce. Ty však reagovaly po svém a v některých případech svá interní pravidla pro posuzování příjmů ještě více zpřísnily. Jak je to nyní s posuzováním příjmů prostřednictvím ukazatelů DTI a DSTI a jak velkou část ceny nemovitosti vám banky profinancují?

Podívejte se, jaké novinky přinese v září veletrh FOR DECOR & HOME

Kontraktační veletrh dekorací, bytových a kuchyňských doplňků a dárkového zboží FOR DECOR & HOME bude jedním z úvodních bodů bohatého podzimního veletržního programu největšího pražského organizátora veletržních akcí a výstav, společnosti ABF. Akce představí to nejlepší z oboru již podesáté. Veletrh se bude konat v PVA EXPO PRAHA ve dnech 10. až 12. září v nových výstavních halách 3 a 4. Představujeme novinky, které si pro návštěvníky přichystali klíčoví vystavovatelé. Oficiálními vozy veletrhu jsou automobily značky FORD.

Cenové mapy pro tržní odhad nemovitosti nestačí

Cenové mapy vycházejí z realizovaných prodejů evidovaných katastrálními úřady. Pokud však chcete zjistit tržní hodnotu konkrétní nemovitosti, pouze s těmito údaji si určitě nevystačíte. Proč? Údaji o prodejích totiž celý proces stanovení tržní hodnoty nemovitosti teprve začíná. Cenové mapy tak mohou být součástí odhadu nemovitosti, nikdy však pouhým výsledkem.

Bezpečnostní systémy ochrání váš domov i rodinu

I když se většina z nás doma cítí bezpečně, měli bychom počítat, že stát se může cokoliv – živelní pohromy, zloději i domácí nehody. Jak svůj domov efektivně chránit, abyste mohli usínat s klidnou hlavou? V dnešním článku vám představíme různé bezpečnostní prvky i vhodná pojištění.

Trendy nejen ve světě dřevostaveb ukáže podzimní FOR ARCH

Dřevostavby mají nezastupitelné místo i na nejdůležitějším stavebním veletrhu u nás – FOR ARCH. Ten se uskuteční ve dnech 22. až 26. září 2020 v PVA EXPO PRAHA.

Co je nového ve světě dekorací? To ukáže jubilejní podzimní veletrh FOR DECOR & HOME

Akce představí to nejlepší z oboru již podesáté. Veletrh se bude konat v PVA EXPO PRAHA ve dnech 10. až 12. září v nových výstavních halách 3 a 4. Představujeme novinky, které si pro návštěvníky přichystali klíčoví vystavovatelé.

Jak mít v době odkladu splátek hypotéku pod kontrolou?

S nástupem koronaviru banky z vlastní iniciativy umožňovaly lidem odklad splátek úvěrů. Později vláda vyhlásila zákonné moratorium na splátky úvěrů a klienti se mohli rozhodnout, zda využijí 3 nebo 6 měsíčních splátkových prázdnin.

Trendy v oboru dřevostaveb představí mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH 2020

Dřevostavby jsou nepostradatelnou součástí stavebních veletrhů. Přitahují pozornost investorů se zájmem o stavění z přírodních materiálů, využívání obnovitelných zdrojů a také se zájmem o rychlou a kvalitní výstavbu. Dřevostavby mají nezastupitelné místo i na nejdůležitějším stavebním veletrhu u nás – FOR ARCH. Ten se uskuteční ve dnech 22. až 26. září 2020 v PVA EXPO PRAHA. Oficiálními vozy veletrhu jsou automobily značky FORD. Generálním partnerem veletrhu FOR ARCH je Skupina ČEZ.

Konečně je na stole dlouho kritizovaná daň z nabytí nemovitých věcí, má být zrušena

Co přinese zrušení daně z nabytí nemovitých věcí, je opravdu reálné a jak pomůže k získání vlastního bydlení? Proč může naopak zdražit hypotéku? A kdo na něm může a dokdy vydělat?

Jak velký je rozdíl v kvalitě vzduchu v domácnosti, v lese a u vodopádů?

Zdravé bydlení je dnes základním kamenem kvalitního života lidí. Absolutní novinkou na poli materiálů prokazatelně zlepšujících kvalitu vzduchu v interiéru je produktová řada Baumit Ionit – interiérová barva a stěrka nové generace.

Dejte nemovitostem 3. rozměr - panoramatické snímky a 3D virtuální prohlídky

Jak využít vizuální komunikaci přes internet? Představíme si efektní nástroje pro zobrazení interiéru nemovitosti: 3D virtuální prohlídky a 360° panoramata.

Videoprohlídky s wow efektem? Potřebujete profi výbavu nebo profi dodavatele

Pokud s videoprohlídkou aspirujete na vysoké cíle, například prodej lukrativní nemovitosti, nemusí jednoduchá svépomocí natočená prohlídka stačit. Když totiž chcete šířit příběh, atmosféru, náladu, potřebujete dobré řemeslo i techniku.

TOPlist