Články na téma reality a nemovitosti, strana 4

Jak na úklid společných prostor v bytovém domě

Společné bytové prostory se neobejdou bez úklidu. Je lepší jej svěřit nájemníkům, uklízečce nebo profesionální úklidové firmě?

Jak na interiérový design pro vaši ložnici? Inspirujte se

Jste nyní ve fázi zařizování vlastní ložnice a přemýšlíte, pro jaké vybavení se rozhodnout? V tomto článku se podíváme na to, co by v této místnosti nemělo chybět.

Zařiďte si domov v duchu francouzské Provence

Je vám blízký provensálský styl bydlení? Inspirujte se, pro jaké konkrétní kousky nábytku a doplňků se rozhodnout.

Vyplatí se nyní nákup hotelu nebo penzionu?

Lákala vás vždy představa, že budete podnikat v hotelnictví? V následujícím článku vám přiblížíme, zda se nyní vyplatí nákup hotelu nebo penzionu a proč je tak důležité jeho vybavení.

Jak do zahrady vnést pohodlí a luxus

Zútulněte si svoji zahradu a vybavte ji tak, abyste na ní s chutí trávili čas. Přečtěte si, jak na plánování luxusní zahrady.

Jak osvětlit nově koupenou nemovitost

Ještě předtím, než si svůj vysněný domov pořídíte, zamyslete se nad jeho umístěním v širších souvislostech. Důležitá je nejen samotná nemovitost, ale i celá oblast, ve které se nachází. Říká se tomu dobrá adresa.

5 kroků, jak vybrat zkušeného realitního makléře

Výběr makléře byste neměli podcenit a měli byste mu věnovat dostatek času. Nemovitost prodáváte maximálně několikrát za život a jedná se o milionové částky, kde i drobná chyba může ve výsledku znamenat ztrátu statisíců. Zkušený makléř udělá vše za vás a dokáže nemovitost prodat rychle a výhodně. Jak tedy takového zkušeného a profesionálního makléře najdete?

Víte, jaký je rozdíl mezi oxidem uhličitým a oxidem uhelnatým a jak tyto plyny detekovat?

Oxid uhličitý a oxid uhelnatý. Dva nebezpečné plyny, které se často kvůli podobným názvům zaměňují. Existují mezi nimi však podstatné rozdíly. Jaké?

Hledáte nový domov? Zjistěte, v čem je lepší dům se zahradou a byt s terasou

Rozhodujete se, zda raději koupit, nebo pronajmout nemovitost? A hledáte byt, nebo rovnou rodinný dům? Přečtěte si, jaké výhody a nevýhody s sebou tyto varianty přináší z hlediska vybavení zahrady či terasy.

Co jsou cenové mapy nemovitostí a dá se na ně spolehnout?

Chcete prodat nebo koupit nemovitost a hledáte, jaká cena je zrovna přiměřená? Možná jste narazili na cenové mapy. O co se jedná a jde o spolehlivý zdroj informací?

Boho styl ovládl české domácnosti. Jak dostat bohémskou romantiku i k vám domů?

Minimalismus? Ten už se nenosí. Do popředí se spíše dostává boho styl, který dominuje v drtivé většině domácností. Zařiďte si i vy svůj domov do bohémské romantiky, jež vás jednoznačně jen tak neomrzí. Jenže jak na to, ptáte se? Stačí styl pochopit a držet se několika pravidel. (Foto: Unsplash.com)

Nová Kněžívka nabízí skvělou investiční příležitost

Je to projekt, který spojuje snad vše, co se spojit dá. Příroda a středočeský venkov za humny, nákupní outlet opodál, největší dopravní přístav v zemi – pražské letiště – pár minut cesty autem. Centrum metropole je dosažitelné veřejnou dopravou ve stejném čase jako z řady periferií Prahy.

5 rad a tipů, jak vybrat správnou stěhovací firmu

Chystáte se přestěhovat do nového domova a hledáte důvěryhodnou stěhovací firmu, která všechnu dřinu odvede za vás? Zaplatit si odborníky, aby vás odstěhovali, určitě není špatné rozhodnutí. Ale jak vybrat tu správnou firmu, která odvede skvělou práci? Asistent Enkidoo má pro vás tipy, jak ji vybrat a nenaletět.

Zelené kaskády nabízí život v zeleni

Lehce industriální vzhled v zeleném hávu, technologie charakterizující moderní bydlení, okolí nabité příležitostmi pro trávení volného času v přírodě. Do centra Prahy je to přitom různými způsoby dopravy půl hodiny a méně. Tohle je bydlení pro každého, kdo rád žije aktivně a zároveň nechce ztrácet z dosahu puls velkoměsta.

Pozor na nové podmínky při získávání hypoték platné od 1.4. 2022

Od 1.4.2022 začaly platit přísnější podmínky pro poskytování hypoték. Od dubna proto na hypotéku část žadatelů nedosáhne. Čeho se změny týkají?

5 detailů, které vylepší vaši domácnost

Stylové a praktické detaily dokážou domácnost nejen zkrášlit, ale také zvýšit její hodnotu. Které to jsou? Inspirujte se našimi moderními tipy.

Jak si zařídit byt jako profesionál? 5 praktických tipů

Zařízení bytu nemusí být tak náročné, jak se na první pohled zdá. Stačí jen vědět, jak na to. Nechte si poradit od odborníků. Využijte našich praktických tipů.

Jak ochladit dům či byt i bez klimatizace

Ceny energií jdou neustále nahoru a provoz klimatizace je energeticky náročný. Starší modely jsou navíc hlučné, musíte z nich vylévat vodu a někdy mohou zapáchat. Teplotu v domě či bytě ale můžete snížit i šetrnějšími a levnějšími způsoby. Například venkovní stínění dokáže snížit teplotu v místnostech i o několik stupňů Celsia a vhodná orientace domu vám zpříjemní letní i zimní dny.

Zájem o nemovitosti v exotických zemích roste

Kdo by nechtěl mít svůj dům u moře, kde by mohl trávit letní měsíce. Domy v zahraničí navíc trochu překvapivě vyjdou často levněji než v Česku. I to je jeden z důvodů, proč zájem o zahraniční nemovitosti v posledních měsících výrazně roste. Populární už nejsou pouze tradiční destinace jako Itálie, Chorvatsko či Španělsko ale roste zájem o skutečnou exotiku jako je Kostarika či Karibik.

Podmínky pro hypotéky se mění. Na co si dát pozor?

Od 1. dubna začala platit nová pravidla pro získání hypotečního úvěru. Zpřísňují se limity týkající se toho, kolik musí mít žadatel našetřeno, jak moc se může zadlužit a jaká je maximální částka měsíční splátky. Podle analytiků kvůli tomuto kroku České národní banky na hypotéku nedosáhnou desítky procent žadatelů. Podívejte se s námi blíže na novinky, které platí od dubna.

TOPlist